1900 потърсиха помощ в Спешното на университетската болница Пирогов за

...
1900 потърсиха помощ в Спешното на университетската болница Пирогов за
Коментари Харесай

Тежък уикенд в "Пирогов" - 1900 души са минали през спешната болница

1900 потърсиха помощ в Спешното на университетската болница " Пирогов " за последните 3 дни, оповестяват от лечебното заведение. От тях 200 се наложи да останат за лекуване. 90 от миналите са здравнонеосигурени жители.

Екип на Детската травматология оперира 14-годишното момче, което пострада при ПТП на бул. „ Владимир Вазов " предходната седмица. По време на неколкочасовата интервенция, лекарите коригираха многофрагментното строшаване, засягащо лакътната става. На пациента бяха сложени 2 плаки, които стабилизираха счупването. Така не се постанова дълготрайно носене на гипсова имобилизация.
Интервенцията мина сполучливо и ръката на пациента се възвръща обикновено. Той е настанен в реанимация, контактен и съответен.

39-годишната жена, която беше докарана през вчерашния ден след ПТП в региона на Кресненското дефиле е настанена в Централна реанимация на УМБАЛСМ „ Н.И. Пирогов ". Пациентката има политравма - засягната е повече от една анатомична област на тялото. Екипът ползва най-съвременен протокол при лекуването й.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР