19-годишният Янаки Милев впечатли сериозно с представянето си в своя

...
19-годишният Янаки Милев впечатли сериозно с представянето си в своя
Коментари Харесай

Второ поражение за България: 19-годишният Милев впечатли, но Бублик не допусна изненада

19-годишният Янаки Милев впечатли съществено с представянето си в своя дебют за националния тим на България, само че се оказа безпомощен да сервира сладката изненада против Александър Бублик и страната ни изостана с 0:2 точки в конфликта с Казахстан от Световна група I за Купа " Дейвис ". Тийнейджърът, намиращ се на 569-о място в класацията на АТР, в продължение на съвсем целия мач поддържаше равнището на международния номер 29, като в някои връзки даже го надиграваше, само че в последна сметка опитът си сподели думата и първенецът от Хале се поздрави с успеха в поредни сетове - 6:4 6:1.

Така провалянето на Милев ни слага в извънредно мъчно състояние, откакто по-рано в хода на деня Димитър Кузманов също инкасира загуба, което значи, че за успеха в съревнованието ще се нуждаем от три триумфа в утрешния ден.

Началото на дуела се оказа привидно обезкуражаващо за нашето момче, поради обстоятелството че Саша засвидетелства неоспоримата класа на сервиса си още от първите минути, но това надалеч не тормози младия българин. Без време за губене, Янаки също впечатли с подаването си и даже осъществя ас на втори сервис, като самочувствието в играта му бе елементарно видимо и той ловко се придвижваше по землената настилка, което му позволяваше да дирижира събитията в разиграванията, в чийто аспект осезаемо превъзхождаше международния номер 29.

Постепенно с течение на времето, неточности се появиха и в представянето на младежа, който на няколко пъти не откри чисто топката и в два поредни гейма му се наложи да избавя брейкбол, само че точно напрегнат Милев ни даряваше с марковите си осъществявания от своя форхенд, на които даже Карлос Алкарас би завидял, с цел да оцелее в неподходящите обстановки и поддържаше паритета - 4:4. Впоследствие високото качество на игра до момента в конфликта, от страна на международния номер 569, докара до загуба на централизация за първенеца в Хале и точка за пробив пред младежа, но незабавно началният удар се притече на помощ на Бублик и той отстоя своето. В идващите минути напрежението очевидно взе връх над Янаки, който в идното си подаване направи две двойни неточности, с цел да се стигне до сетбол пред съперника, когато обичаният дланов удар на българина излетя в навън и с това оспорваната откриваща част бе записана в актива на любимеца.

На старта на втората част разочарованието от случилото се безспорно повлия на пловдивчанина, чиито грешки зачестиха доста и скоропостижно Саша се откъсна напред в резултата с пробив задатък. Впоследствие международният номер 29 още веднъж загуби от концентрацията си и направи две следващи двойни неточности в опит да затвърди преднината си, но мигновено ги заличи със серия от бомбастични сервиси и погледна решително към успеха. Оттам насетне завършекът на дуела значително се трансформира в протоколен и въпреки Милев да впечатли на още няколко пъти с уменията си в атакуващ проект, то Бублик остана невъзмутим и официализира триумфа си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР