19-годишният пловдивчанин Антонио Бургов сподели това какво е да работиш

...
19-годишният пловдивчанин Антонио Бургов сподели това какво е да работиш
Коментари Харесай

19-годишен: За 20 дни работа в Дания спечелих близо 4000 лева

19-годишният пловдивчанин Антонио Бургов показа това какво е да работиш в чужбина. В обособени видео в своя youtube канал той коментира какви са плюсовете и минусите на неговата работа.

" Исках да работя в чужбина, тъй като мислех, че ще е необикновено премеждие и опит. Фирмата, за която работех се намира в Дания. Занимава се с развъждане на зеленчуци - краставици, домати и патладжани и тяхното пакетиране. Тя изнася продуктите си единствено на датския пазар "

" На първия ми работен 12 часа върших едно и също - пакетирах патладжани. Работех от 06:00 до 19:30. В Дания почивката не се заплаща - имаме две отмора по 30 минути. "

" На втория ден не се трансформираха доста нещата, работих отново над 10 часа. Тогава пакетирах дребни краставички. Много скучно, омръзва ти още след 4-ия час "

" В пакетажния завод музиката беше неразрешена, трябваше да се слушат машините. Отидох в оранжериите, където е доста айляк. Първият ми ден там ми беше доста айляк, слушах си музика, почивах си през 10 минути. Чувствах се по-свободен в оранжерията и останах там да работя.

" Разбира се, има и минуси. Вътре е супер топло, по обя става към 40-50 градуса, а в пакетажния завод температурата е търпима - към 20 градуса.  Предпочетох да имам независимост - да чувам музика, подкасти, а не непрекъснато да бъда следен и всяко мое придвижване да бъде следено, поради товва отхвърлих да се върна в пакетажа "

" Първата ми позиция в оранжерията беше да шетам листата на едни домати. След това ме изместиха да бера краставици. Първите два-три дни беше извънредно, тъй като листата ме драскаха и беше доста кално "

" В оранжериите прекарах най-малко 7,5 часа и половина. Това е минималният работен ден в Дания. Хубавата страна е, че тази година сезонът е слаб. В началото на моята работа валеше всеки ден и температурите на открито бяха към 15 градуса. "

" След брането на краставици ме изпратиха да разчиствам към засадените растенията, там където има поникнали тревички, които би трябвало да изкореня, с цел да може растението умерено да си цъфти. "

" Моето мнение е, че работата е гадна - по през целия ден си приведен и кръстът стартира да те боли. Но хванал съм се на хорото и би трябвало да го играя... "

" За интервала от 2 до 20 юни съм работил 147,5 часа и половина, което ще рече към 8-9 часа дневно. Договорът ми е за 100 крани на час, което в български лв. се равнява на 26 лв.. Общо за тоя интервал парите са 14 655 крони, което значи и 3845 лв.. "

" Дания е на едно от първите места в Европа по високи налози и данъкът е 40%. Хубавата вест е, че като сезонен служащ договорът ми е, че имам 13500 чисти пари, в които дължа единствено 8% налог - 1172 крони. Остават 13 483 крони. От тях като извадим 1500 за задатък и 1500 за квартира ми остават тъкмо 10433 крони, т.е. чисти 2737 лв. за 20 дни работа с 2 почивни дни ", споделя Антонио в едно от видеата си.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР