19-годишната полякиня Ига Швьонтек сътвори чудото и спечели Ролан Гарос,

...
19-годишната полякиня Ига Швьонтек сътвори чудото и спечели Ролан Гарос,
Коментари Харесай

Новата шампионка на Ролан Гарос: Още не мога да повярвам, че спечелих

19-годишната полякиня Ига Швьонтек сътвори чудото и завоюва " Ролан Гарос ", откакто победи с 6:4, 6:1 София Кенин, Младата полякиня подвига първи трофей в кариерата си и записа редица исторически достижения.

„ Трудно е да приказвам, не знам какво се случва. Много съм щастлива, фамилията ми най-сетне съумя да дойде тук и да бъде с мен. Това е полуда. Преди две години завоювах шампионата на тандемите при девойките тук, а в този момент съм на това място и държа купата на сингъл. Това е толкоз къс интервал. Всичко в този момент ми идва малко допълнително “, призна международната №54.

" Надявам се всичко с Кенин да е наред, тя беше контузена и може би имах повече късмет от нея. Може би това ми разреши да играя по-добре. Бях психически доста непрекъсната, пробвах да играя нападателно, както в предните мачове, само че през днешния ден ситуацията бе малко по-стресираща за мен. Просто завоювах и сега това е най-важното “.

„ Мисля, че още една състезателка, която бе отвън радарите, завоюва шампионат от Големия шлем. В момента женският тенис е същинска полуда “, сподели 19-годишната полякиня.

„ Баща ми просто ми сподели по какъв начин да съм експерт. Той ми сподели пътя, по който да ходя. Чувствах се уверена, спокойна на корта с негова помощ. Трудно мога да намеря думите, с които да изразя всичко. Томаш Швьонтек, обичам го “, показа шампионката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР