19 години след показния разстрел на сочения за наркобос Евгени

...
19 години след показния разстрел на сочения за наркобос Евгени
Коментари Харесай

Разстреляха Женята с автомат насред София, преди да успее да...

19 години след показния разстрел на посочения за наркобос Евгени Стефанов - Женята няма отговорен за закононарушението, макар оперативните данни на Министерство на вътрешните работи за неговата активност и зависимости.

В нито един стадий от следствието не са събрани доказателства, които да уличат някого за гарант или реализатор на убийството. Екзекуцията остава част от поредицата разстрели по време на така наречен

Преход в страната, които маркират определянето и преразпределянето на наркотеритории и контрабандни канали. Малко от водачите на огромните престъпни групировки в страната оцеляват при разчистването на позиции в незаконния бизнес, написа " Телеграф ".

На 9 март 2001 година в оживеното предверие на първокласния хотел „ Сонеста “ в гр. Оранестад - столицата на остров Аруба, е убита значима фигура - Поли Пантев от групировката СИК.

Килърът влиза с револвер в ръка и невъзмутимо изстрелва 4 патрона в Пантю Тотев Пантев, както е същинското име на жертвата, след което изчезва безследно. Това ликвидиране е знаково, тъй като води след себе си и други разстрели, до един останали неразкрити.
Престъплението
5 ноември 2003 година В 8 часа без 10 минути Евгени Стефанов - Женята и телохранителят му Николай Николов слизат от брониран джип „ Мицубиши Паджеро “ до фитнес центъра близо до румънското посолство в София.

Насочват се към входа. Двамата мъже са облечени в спортни екипи за фитнес, само че носят автоматизирани револвери в чантичките си. Зад тях се движи мъж, който открива огън по тях. Двамата пробват да извадят своето оръжие, само че изпускат пълнителите. Останали без отбрана, Женята и Николов хукват да бягат, само че са покосени от патрони.

Веднага след стрелбата килърът слиза по стълбите на фитнеса, прескача мантинелата и се качва в черно „ Ауди “. Колата потегля към румънското посолство. Там чуват стрелбата. „ Служителите на посолството са чули. От Министерство на вътрешните работи обясниха, че е погубен наркодилър “, споделя малко по-късно Константин Григорие, дипломат на Румъния у нас.

Местопрестъплението от убийството на Женята.
Архив
От Столична дирекция на вътрешните работи прецизират, че убийството е осъществено с автоматизирано оръжие. Директорът ген. Румен Стоянов прецизира, че изстрелите са били доста, преброени са над 20 гилзи.

Два от патроните попадат в главата на Стефанов, останалите в краката и тялото му. Той издъхва на място. Гардът е улучен над окото и до бузата. Приет е в болница в тежко положение и оцелява като по знамение.

Евгени Стефанов е престъпно проявен, прецизират от полицията. В досието му са разказани разнообразни престъпни прояви - от опиати до всичко, което носи пари, споделя шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.
Връзките
Главният секретар на Министерство на вътрешните работи ген. Бойко Борисов е по-конкретен - той споделя, че Евгени Стефанов - Женята е измежду най-приближените на Поли Пантев и че се е занимавал с накробизнес.

Джипът, който употребяват Женята и телохранителят му, е със софийски номер и се води благосъстоятелност на „ Футура Груп “, за която импровизирано се приказва, че е на Поли Пантев. А фитнес залата, пред която убиват Женята, е благосъстоятелност на притежателя на хотел „ Амбасадор “, взривен 2 години по-рано.

Името на Женята нашумява в публичното пространство през лятото на 2003 година, когато незнайни стрелят от мотоциклет по мерцедеса на Кирил Кирилов - Японеца.

Тогава източници от Министерство на вътрешните работи споделят, че Женята е същинският правоприемник на Поли Пантев и евентуално има пръст в опита за ликвидиране на Японеца и бомбата, избухнала пред джипа на Константин Димитров - Самоковеца край село Пасарел.

Според полицията няколко мощни наркогрупи си разделят бизнеса с амфетамин и каптагон, които се създават в България и се изнасят за Турция и Близкия изток по старите пътища на „ Кинтекс “ и Държавна сигурност.
Версии
Нито една от версиите за ликвидирането на Женята не се потвърждава от проверяващите. Едната е обвързвана с изгубването на 600 кг кокаин, складиран в Благоевград и благосъстоятелност на колумбийската мафия, поради което е отговарял Поли Пантев. Другите версии са свързани с опита за нападение над Самоковеца на 31 май 2003 година и на Японеца.
Редица
След убийството на Женята кървавите изтезания не стопират. В идващите два месеца са убити и неговите извънредно близки другари Николай Зарев – Данкина и Николай Петров - Колята.

На 14 ноември 2003 година вечерта Данкина е причакан от убийци във входа на блока му в столичния жк „ Надежда “. Той съумява да се отскубне и да избяга към прилежащия блок, само че е застигнат и покосен от залп от патрони.

На 18 декември 2003 година наемни убийци унищожават Колята, който е някогашен гард на Женята. Килърите изненадват Колята пред очите на детето му в неговия апартамент в столичния жк „ Младост “. Убийците и на двамата остават неразкрити до през днешния ден.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР