18-ят българин в Европарламента се казва Костадинка Кунева и заедно

...
18-ят българин в Европарламента се казва Костадинка Кунева и заедно
Коментари Харесай

Тя започна кариерата си като чистачка в Гърция и стигна до 18-ия българин в Европарламента

18-ят българин в Европарламента се споделя Костадинка Кунева и дружно с останалите ни еводепутати, кове законите на Европа. За разлика от определените от България, тя беше излъчена за евродепутат от Гърция. Историята на Костадинка Кунева е забавна, тъй като от преселник и чистачка в Гърция, стана синдикален водач на атинските домашни служащи, а в следствие и евродепутат, описа Нова телевизия.
Тя е третият българин, който укрепи силистренското лоби в Европарламента след Филиз Хюсменова и Момчил Неков, които са нейни съграждани.

Твърди, че не се приема като професионален политик. „ Така ме възприемат другите. Аз съм си към момента синдикалистка. Първите две години беше един интервал, когато събираш информация, разбираш какво става, по какъв начин би трябвало да действаш, по какъв начин се работи тук ”, споделя Костадинка Кунева.
Очевидно е научила урока си, тъй като още веднъж има оферта да съставлява гръцката лява партия „ Сириза ” за втори мандат в Европарламента. Българка по рождение, само че имигрантка в Гърция в края на 90-те години, Кунева стана известна, откакто беше залята с киселина.

Заради синдикалната й активност като секретар на Атинския съюз на чистачките и домашните служащи.
След нападението минава през доста интервенции и съвсем не изгубва зрението си. Първата ни среща с нея беше преди две години, когато към момента се движеше из коридорите на Европарламента с компаньон. В края на мандата смяната към този момент е забележима.

Личното тестване не пречи на интензивността й като евродепутат. В Европарламента Костадинка Кунева лобира за съдействие сред балканските страни по тематики от общ интерес като образованието и транспортните връзки. Основен приоритет за синдикалистката обаче си остават правата на служащите. Заедно с различен българин, Георги Пирински, и сътрудниците им от обществената комисия съумяват да убедят Екологичен потенциал да сътвори платформа против недекларирания труд.

Вече има оферти за по-добре проведени Инспекции по труда на европейско равнище.

Така процедурата при инспекцията на краткотрайните трудови контракти в Европа към този момент ще е по-улеснена. И в случай че, да вземем за пример, кипърска компания, наема български служащи за Германия или Франция, Инспекциите по труда в трите страни ще може взаимно да й вършат инспекции.

Кунева споделя, че който не е работил като евродепутат, не може да разбере какъв брой интензивна и натоварена е програмата им. Заради ангажимент пропуснала една интервенция, която трябвало да й създадат като част от рехабилитацията й. Ако още веднъж бъде определена да съставлява Гърция в Европарламента, по всички проличава, че куфарите й за дълго няма да останат прибирани в дрешника.Бившият нa Мapия Илиeвa нe пoглeждa cинa им: Обикаля Европа с младото си гадже и се гpижи ĸyчeнцeБившият нa Mapия Илиeвa нe пoглeждa cинa им, гpижи ce зa ĸyчeнцe c гaджeтo cи.
Дoĸaтo пeвицaтa Mapия…Apr 21 2019vijti.com

Инфо: 24 часа

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР