18 от новозаразените с коронавирус от Врачанско са хоспитализирани, сочат

...
18 от новозаразените с коронавирус от Врачанско са хоспитализирани, сочат
Коментари Харесай

Страшно е: Вкараха в болници 18 от новозаразените с коронавирус от Врачанско

18 от новозаразените с ковид от Врачанско са приети в болница, сочат данните на РЗИ.
За последните 24 часа на територията на региона са открити още 73 случая на рисковата болест.
В Тибдиспансера е вкаран 67-годишен мъж от Враца, както и жена на 65 години о Игнатица. В болничното заведение в Мездра са настанени две дами на 74 и 75 години от града. В лечебницата в Бяла Слатина е приет в болница локален гражданин на 73 години. В Първа частна МБАЛ – Враца – мъж на 75 години, жена на 83 години от Козлодуй е вкарана в локалната болница, мъж на 50 години от село Кален е в МБАЛ – Мездра, жена на 41 години от Враца е в Първа частна МБАЛ – Враца, 78-годишна врачанка е в УМБАЛ "Света Анна " в София, жена на 61-годишна жена от Враца е настанена в многопрофилната болница в града. В Тубдиспансера са вкарани 91-годишен мъж от Враца, различен на 72 години от Рогозен и 65-годишен гражданин на Оряхово. 34-годишен мъж от Ребърково е настанен в болничното заведение в Мездра, а жена на 80 години е в видинската многопрофилна болница.
Останалите новозаразени се лекуват у дома, прецизират от РЗИ.
За всички доказани случаи са стартирани и не престават епидемиологичните изследвания за определяне и предприемане на ограничения по отношение на позитивните и контактните лица. В рамките на деня са направени общо 132 нови наставления за карантина на такива лица.
Към момента дейните случаи на ковид във Врачанско са 1233, от тях 1124 са на домашно лекуване, а 109 са приети в болница.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР