18 жени от Украйна намериха работа под купола на цирк

...
18 жени от Украйна намериха работа под купола на цирк
Коментари Харесай

Синовете на Балкански спасяват украинки от бойното поле, взимат ги на работа в цирка

18 дами от Украйна откриха работа под купола на цирк " Балкански ". Това разкри пред " България Днес " легендата на манежа у нас Александър Балкански.

" И ние сме съпричастни с войната в Украйна. Много е неприятно всичко, което се случва. Сами разбрахме за тях с помощта на добре работещата организация на цирковите актьори ", разяснява пред вестника създателят на емблематичния ни цирк.

Украинките стигат до България с помощта на синовете на Балкански. Мъжете храбро потеглят към бойното поле, с цел да ги измъкнат от ужаса и да ги докарат на по-сигурно място. Така бежанките съумяват да се спасят посредством известната циркова фамилия и даже ще се включат в програмата на артистите, за която към този момент текат подготовки.

Част от украинските дами ще се появят в балета на цирка, други са подготвили акробатични номера. Въпреки компликациите, които изпитват всички актьори поради финансовата рецесия, която не пропуща и тях, те ги одобряват с отворени прегръдки.

" Повишаването на цените се усеща. Ние сме 100 души личен състав в цирка и всеки за това се оплаква. Горивата и токът са ни най-голямото перо ", споделя Балкански. До предходната година разходът за ток е към 5-6 хиляди лева месечно. Сега сметката е над 10 хиляди лв..

" От 24 часа единствено 6 часа, по времето на двете представления, употребяваме промишлен ток. През другото време той е за битово потребление - за отопление и осветяване на караваните на артистите. А ние плащаме напълно промишлен ток. Стотици пъти писах до предходните държавни управления и никой не пожела да го промени това ", отчаян е цирковият актьор.

Сметките за гориво също са скочили двойно. Циркът разполага с 10 влекача и 8 камиона. Само един влекач харчи по 30-40 л дизел за 100 км. Това доста бърка в джоба на артистите и скоро ще се наложи те да се лишат от някои неща, с цел да могат да се устоят.

" Минаваме на по-икономична, по-диетична храна ", безапелационен е Балкански.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР