18 градуса на Нова година във Варшава. 19.4 по Целзий

...
18 градуса на Нова година във Варшава. 19.4 по Целзий
Коментари Харесай

18°C на Нова година и изкуствен сняг: Ски курортите в Европа не са виждали такава зима

18 градуса на Нова година във Варшава. 19.4 по Целзий в югозападна Германия. Над 25 градуса в Билбао, северна Испания.

Това не е прогнозата за времето през април, а рекордната статистика от новогодишните празници, които пристигнаха с извънредно топло време за сезона в Европа.

Чешката столица Прага означи най-високата температура, измервана в последните 247 години със 17.7 градуса по Целзий на 1 януари.

И в случай че множеството хора се радват на непредвиденото чувство за пролет, някои от ски курортите във Франция, Швейцария и Германия са принудени да затворят пистите.

Северната част на Алпите и френските Пиренеи са изключително наранени от неналичието на сняг. Курортът Акс-троа-Домен покрай границата на Франция с Андора спря да работи единствено няколко седмици след формалното начало на ски сезона, оповестява Sky News.

Още няколко места в района на Порт дю Солей одобряват туристи на стеснен брой писти. Ле Же работи единствено с два от общо 47 лифта. В Морзин са отворени 6 от 21 писти.

Топлото време и дъждовете на някои места са стопили снега дотам, че употребата на пистите към този момент не е безвредна.

Швейцарският град Аделбоден, който в събота ще бъде хазаин на надпревари от Световната купа по ски алпийски дисциплини, разчита на 100% неестествен сняг по пистите си тази година.

На Нова година тук са маркирани 15.5 градуса по Целзий. В Дьолемон, основният град на района Юра, термометрите са записали над 20 градуса на 1 януари.

В южните Алпи и по курортите над 2200 м височина имат относително добър снеговалеж, само че по-ниско разположените ски дестинации ще би трябвало да се приспособяват към напълно друго туристическо бъдеще.

Метеоролозите отдават изключително топлите дни към Нова година на въздействието на въздушните течения, които внасят топъл вятър от субтропичните региони към Европа. Ефектите на климатичните промени ще не престават да трансформират околната среда през идващите десетилетия.

Още в края на ноември Meteo-France разгласи, че 2022 година е най-горещата в историята на статистиката на Франция, като надвишава доста предходния връх от 2020 година

Те чакат, че температурите в страната ще паднат още веднъж към средата на януари, тъй че ски курортите се надяват да проработят още веднъж и да се възползват от предварителните резервации.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР