18 години затвор за Емилия Ковачева за опит за умишлено

...
18 години затвор за Емилия Ковачева за опит за умишлено
Коментари Харесай

18 ​години затвор за Емилия Ковачева за опит за умишлено убийство

18 години затвор за Емилия Ковачева за опит за съзнателно ликвидиране на 4-дневната Никол. Съдът присъди и 400 хиляди обезщетение за дребната Никол. Ковачева е подсъдима за това, че по време на дежурство в нощта против 18 април е пребила съвсем до гибел новороденото.

Никол беше призната по неотложност в болница „ Токуда “ с черепно-мозъчна контузия, а без своевременна лекарска интервенция, съгласно специалистите е имало действителна заплаха да почине.


Доживоен затвор за акушерката желаеха посредством бранителя си родителите на битото бебе. Адвокат Мария Даскалова уточни, че казусът ангажира доста мощна страст освен в правосъдната зала, само че и в цялото общество. И прикани да не се спекулира с неприятните условия на труд, които не могат да са опрощение.
Мария Даскалова, юрист : Родителите не желаят други да страдат като тях. Всичко е направено да се парични гибел. Това, че детето е попаднало в положителни ръце и му е оказана помощ, е въпрос на случайност. Детето можеше да почине.
Прокурорът настоя за 12 години затвор. Той е безапелационен, че виновността на Ковачева е потвърдена посредством експертизите, свидетелски показания, както и записите от камерите в отделението. Според него е изрично, че контузиите на Никол са от удари, които са нанесени от дежурната в тези часове Емилия Ковачева. Обвинителят съобщи, че акушерката е показала особена свирепост, гняв и цинизъм.
Николай Христов, прокурор : Няма никакви разногласия във връзка с доказателствата. Наказанието би трябвало да бъде уравновесено сред смекчаващи и отежняващи отговорността условия.
Преди пледоариите акушерката за първи път проговори пред съда, като направи ангажимента, че няма да дава отговор на въпроси.

Тя описа, че в нощта, за която е упрекната, е била на 24-часово дежурство и е била доста изтощена, само че съобщи, че не помни да е удряла бебе. Извън залата Ковачева не направи коментар.

Защитната защита продължи повече от 3 часа. Според юрист Янев доказателствата са манипулирани и тенденциозни, полицията, прокуратурата и специалистите са пристрастни, а медиите са сатанизирали клиентката му. Иначе главната защитна теза е, че бебето е било изпуснато несъзнателно, освен това откакто Ковачева си е тръгнала от работа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР