1799 г. - Наполеон I Бонапарт побеждава османската армия при

...
1799 г. - Наполеон I Бонапарт побеждава османската армия при
Коментари Харесай

24 юли в историята

1799 година - Наполеон I Бонапарт побеждава османската войска при Абукир в делтата на река Нил.

1824 година - Публикувани са резултатите от първото в света социологическо допитване по отношение на идните президентски избори в Съединени американски щати.

1911 година - Американският откривател Хирам Бингъм открива в Андите считания до тогава единствено за легенда град на инките Мачу Пикчу.

1923 година - В Швейцария е подписан Лозанския контракт, с който се уреждат териториалните въпроси в Мала Азия, свързани с делението на Османската империя, и се дефинират границите на модерна Турция.

1969 година - Програма Аполо: На Земята сполучливо се завръща американският пилотиран галактически уред Аполо 11, направил полет до Луната.

1974 година - В енергийната мрежа на Народна република България е пуснат първият електрически ток, създаден в АЕЦ Козлодуй.

1990 година - 7 Велико национално заседание на България приключва пълномощията на президента Петър Младенов и открива процедура по желание на нов президент.

2001 година - Симеон Сакскобургготски, който е последният цар на България, до момента в който е дете, поставя клетва за министър-председател на България и по този начин става първият монарх в международната история, който си възстановява властта посредством демократични избори.

2002 година - Алфред Моисиу става президент на Албания.

2005 година - Ланс Армстронг побеждава за седми следващ път на Тур дьо Франс.

2007 година - Либия екстрадира всичките шест българи, арестувани по ХИВ делото в Либия.

2010 година - Повече от 80000 души от целия свят записват своето всекидневие на видео и го изпращат на YouTube за самодейността Life In A Day (Един ден от живота).

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР