177 195 лв. набра най-голямото за годината благотворително събитие на

...
177 195 лв. набра най-голямото за годината благотворително събитие на
Коментари Харесай

Вечер на добродетелите 2016 набра 177 195 лв. за Комплекс за ранно детско развитие

177 195 лева набра най-голямото за годината благотворително събитие на фондация „ За нашите деца “ Вечер на добродетелите 2016. Цялата сума ще бъде вложена за основаването на актуален Комплекс за ранно детско развиване на мястото на Дома за медико-социални грижи „ Св. София ” в столицата. Комплексът ще дава обществени и здравни услуги на деца и фамилии, тъй че те да останат дружно.

„ Днес сме на крачка от закриването на дома, въпреки и постепенно стигаме до смяната само че посоката е една и връщане обратно няма. Предстои огромната смяна – да вдъхнем напълно нов живот и нов смисъл на постройката, да дадем нова посока на хората и то такава, която да слага децата в центъра на вселената. Нека влагаме в интензивна поддръжка, на фамилната грижа за децата, а не в административни причини те да чакат своето бъдеще в следващия дом! “, съобщи Иванка Шалапатова – изпълнителен шеф на фондацията.

 „ Приветствам амбициозната, само че постижима цел на мястото на един от старите домове за деца без родителска грижа в София, да се сътвори първия актуален новаторски комплекс за ранно детско развиване, който ще помогне на 400 деца и фамилии годишно да получат късмет да останат дружно. Нека седмото издание на това неповторимо благотворително събитие да спомогне за затварянето на един обществен дом и за преобразяването му в кей на вяра, приемливост и поддръжка за стотици деца и фамилии в риск в София “, прикани патронът на Вечер на добродетелите Велина Тодорова, която е и първият български представител в Комитета по правата на детето към Организация на обединените нации.

„ За мен е чест да поддържа идеята на Вечер на добродетелите, тъй като тя е близка до мен. Защитата на правата на децата се нуждае от бранители с дълготрайна визия каквато е фондация „ За Нашите Деца “. Убедена съм, че дружно ще променим ориста на доста деца, които не са имали най-хубавия старт в живота “, съобщи дипломат Хопкинс. 

Над 400 посетители поддържаха идеята за създаване на Комплекс за ранно детско развиване на мястото на Дома за медико-социални грижи „ Св. София “ и участваха на Вечер на добродетелите 2016. В залата бяха патронът на вечерта госпожа Велина Тодорова, посланикът на Англия Н. Пр. госпожа Ема Хопкинс - дипломатически сътрудник на Вечер на добродетелите 2016, заместител – министрите на труда и обществената политика Деница Сачева и на опазването на здравето Ваньо Шарков. На събитието участваха и посланиците на Кипър, Бразилия, Азербайджан и Египет, дипломати, представители на държавната и локална управляващи, на обществено – виновния бизнес, на неправителствения бранш и на културните среди, сътрудници и донори на фондацията.   

За поредна година общоприет спонсор на Вечер на добродетелите беше Дънди Прешъс Металс Челопеч.

Водещи на събитието бяха Михаил Дюзев – водещ на утринния блок Дарик кафе, и телевизионната водеща и интернационално приета певица Йоанна Драгнева.  

В арт програмата на събитието участваха световноизвестни български актьори, измежду които Веско Ешкенази и Мартин Пантелеев, дребната джаз певица Теа и децата от Училище за артисти D-Stars, илюзионистите от Quick Hands Project, дребните гайдари от Смолян, Калин Вельов, галактическата Валя Балканска.

В името на най-малките деца в риск гостите наддаваха на благотворителен търг, на който бяха разиграни над 40 неповторими предмета и вълнуващи прекарвания, предоставени безплатно от сътрудници на фондацията, които поддържат идеята за създаване на Комплекс за ранно детско развиване. Най-много средства бяха дарени за икона на Исус Христос, изографисана от Красимир Савов. Тя беше продадена за 15 500 лева

Вечер на добродетелите 2015 събра близо 150 000 лева, които бяха вложени напълно за развиване и поддръжка на приемната грижа в България. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР