17-годишният Йоанис Александров може да стане първият българин с договор

...
17-годишният Йоанис Александров може да стане първият българин с договор
Коментари Харесай

Роден тийнейджър пред договор с един от най-добрите бейзболни тимове в САЩ

17-годишният Йоанис Александров може да стане първият българин с контракт с клуб от Мейджър лигата по бейзбол зад Океана.

Йоанис е кетчер и аутфилдер на първенеца " София Блус ". Той е бил утвърден от съгледвачи на " Чикаго Уайт Сокс " след двудневен скаутинг лагер в Маями при започване на ноември.

Участието на гения ни в трайаута в щата Флорида, проведен от промоутърската компания " Пърфект Гейм ", е било обезпечено благодарение на Българската федерация по бейзбол и софтбол (БФБС), както и клубния отбор на младежа.

На тестванията Йоанис е показал впечатляващи за възрастта си умения, а статистическите му индикатори са го наредили измежду най-перспективните играчи.

Йоанис Александров е роден на 29 юли 2004 година в София. Висок е 193 см и тежи 104 кг.

Произхожда от спортно семейство с родители лекоатлети, някогашни балкански първенци - татко му Асен Александров е десетобоец, а майка му Светлана Александрова е хърделистка.

Йоанис и по-голямата му сестра Елени израстват в Италия, където с родителите им живеят сред 2005 и 2019 година Именно в римското предградие Нетуно, меката на бейзбола в Европа, Йоанис се възпламенява по американската игра и стартира да тренира.

През 2021 година той е най-мощният батер в отбора на " София Блус ", като приключва сезона с 19 хоумръна, помагайки на столичани да завоюват четвърти следващ требъл на домашната сцена - шампионската купа, Купата на България и Купа " София ".

Никога до момента българин не е бил толкоз покрай най-силното бейзболно състезание в света.

" Чикаго Уайт Сокс " е един от най-старите бейзболни тимове в Съединени американски щати и един от най-популярните по света. Основан през 1900 година, именитият клуб от южната част на Ветровития град е троент първенец на МЛБ (1906, 1917, 2005) и още два пъти участник в Световните серии (1919, 1959).
Последни Най-четени Карантинираните възпитаници и учители от Испания се прибират у нас със „ Спарта
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР