17-годишната Ема Факелова ще представи България на Световната купа по

...
17-годишната Ема Факелова ще представи България на Световната купа по
Коментари Харесай

17-годишна пловдивчанка ще представи България на Световното по латино танци в Колумбия

17-годишната Ема Факелова ще показа България на Световната купа по латино танци, която ще се организира този декември в Колумбия. В 10-то издание ще се включат участници от 40 страни. Те ще се състезават в над 200 категории в стиловете Salsa, Bachata, Samba, Mambo, Urbano и Tango.

Само преди 3 седмици тя стана лауреат на Балканската танцова спартакиада за купа „ Търновска кралица “, проведена от Българската федерация спортни танцови дисциплини, в Двореца на културата и спорта. На него надарената Ема още веднъж сподели своите артистични качества на сцената, представяйки танци по своя хореография.

Тя има забележителни призове от интернационалните и национални фестивали и надпревари, на които авторитетни журита са ѝ присъждали челни места.

Две следващи години е притежател преди всичко на интернационалния танцов фестивал Plovdiv Ancient and Eternal (2018 и 2019). Тази година стана притежател на втори места в Гърция на Euroson Latino World Salsa Championship Qualifiers 2019 и в Румъния на Romania Latin Dance Cup 2019.

През лятото Ема Факелова се квалифицира в Румъния за Световната купа по латино танци (World Latin Dance Cup) в категория „ Салса соло юноши девойки “, която ще се организира от 6 до 13 декември 2019 година в Меделин, Колумбия. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР