17 000 са вече жертвите на унищожителното земетресение в Турция

...
17 000 са вече жертвите на унищожителното земетресение в Турция
Коментари Харесай

Жертвите на земетресението вече са 17 000, трагедията догони Измит от 1999 г.

17 000 са към този момент жертвите на унищожителното земетресение в Турция и Сирия от понеделник, заяви AP. Само в Турция те са над 14 000.

Броят на починалите досега доближи 14 014 души, а 63 794 са ранени. Разрушени са 6444 здания “, заяви от Газиантеп президентът на Турция Реджеп Ердоган.

В четвъртък спасителите извадиха още оживели отдолу под руините на срутените здания, само че очакванията за намиране на още доста живи хора прогресивно понижават. Това е едно от най-смъртоносните трусове в международен мащаб за последното десетилетие. Трагедията е на път да надмине земетресението от Измит през 1999 година, когато починаха също 17 000 души.

Министърът на опазването на здравето на Сирия Хасан Габбаш прикани Световната здравна организация да достави на страната му незабавно медицински материали за лекуването на хилядите ранени. Това стана по време на среща с районния шеф на СЗО за Източното Средиземноморие Ахмед Ал-Мандари, който е в сирийската столица Дамаск.

Държавната телевизия цитира Ал-Мандхари да споделя, че СЗО ще окаже цялата си поддръжка, с цел да помогне на Сирия да преодолее последствията от земетресението, съобщи още AP
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР