166 подписа е събрал общ проект за промени в конституцията,

...
166 подписа е събрал общ проект за промени в конституцията,
Коментари Харесай

166 депутати от ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС внесоха общ проект за промени в конституцията

166 подписа е събрал общ план за промени в конституцията, който е импортиран в последния работен ден на Народното събрание от ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи.

Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов го дефинира като обединяване сред главния пакет с оферти на обединението, показани преди седмица, и спомагателни хрумвания на ГЕРБ и Движение за права и свободи.

" В Конституционната комисия беше взето решение да се потърси обединени в един текст. Тази работа беше свършена, вследствие на което беше импортиран текст, подписан от 166 народни представители. Гарантира се във висока степен съществуването на болшинство за прокарването на тези хрумвания ", сподели Христо Иванов пред публицисти.

Народното събрание може да трансформира конституцията на три четения с болшинство от 160 гласа, или още по-експедитивно, в случай че успее да събере най-малко 180 гласа в поддръжка на предложенията.

Той призна, че " има някои нюанси " в готовия текст по отношение на първичния план на Политическа партия и Демократична България, показан на 23 юли, само че в основата му стои правосъдната промяна с разделянето на два магистратски съвета, болшинство на съдийската квота по отношение на парламентарната, както и ограничение на пълномощията на основния прокурор.

Постигнато е и единодушие сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и ПП-ДБ за записването на 24 май като народен празник на България в конституцията.

" Тук вкарваме духа на знанието, на просветата, на писмеността да е водещото за идващите генерации. Искам моите деца и децата на всички българи да знаят, че са потомци на просветители и че България е дала голямо благосъстояние на Европа в областта на културата ", сподели Кирил Петков.

Очаквайте детайлности.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР