166 многофамилни жилищни сгради в София ще бъдат цялостно санирани.

...
166 многофамилни жилищни сгради в София ще бъдат цялостно санирани.
Коментари Харесай

166 блока в София ще бъдат санирани цялостно

166 многофамилни жилищни здания в София ще бъдат изцяло санирани. 50 от тях са финансирани от остарялата оперативна стратегия „ Регионално развиване “, а останалите 116 от Националната стратегия за енергийна успеваемост, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова , която през днешния ден ревизира осъществяването на един от плановете в регион „ Подуяне “.

10 са жилищните блокове, в които завършват дейностите по енергийна успеваемост. Те се намират в столичните региони „ Надежда “, „ Кремиковци “ и „ Подуяне “. В последния регион три са постройките, които ще бъдат приключени напълно скоро. Близо 200 пък са фамилиите, които ще се радват на нов образ както на постройките, по този начин и на околното пространство. Стойността на ремонтините действия в трите здания в регион „ Подуяне “ е 2 млн.лв. 77 хил.лв. са отпуснати за облагородяване на околното пространство при трите здания, съобщи районният кмет на „ Подуяне “ Ева Митова .

Макар Националната стратегия за саниране да стартира мъчно в София, в този момент тя се радва на все по-голям интерес, посочи Фандъкова:
И 70 здания са в процедура за избор на реализатор в съвсем всички региони на града. Отделно 36 здания чакат районните кметове да разгласят своите процедури. А Столичната община, по наше решение, поехме уговорката да финансираме облагородяването на близките пространства, тъй като някакси не върви една хубава, красива постройка с неприятни тротоари или зелени площи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР