164 първокласници прекрачиха за първи път училищния праг в Павликени.

...
164 първокласници прекрачиха за първи път училищния праг в Павликени.
Коментари Харесай

164 първокласници започнаха училище в Павликени

164 първокласници прекрачиха за първи път учебния предел в Павликени. Днес за учениците отвориха порти шестте учебни заведения в общината – четири съществени, една гимназия и една професионална гимназия.
Кметът инж. Емануил Манолов откри образователната година в ОУ „ Св. Климент Охридски “, където първи клас започнаха две паралелки с общо 48 възпитаници. „ Радвам се, че мога да споделя тази страст с Вас; че участвам на Вашия празник и че дружно ще пожелаем сполучлива образователна година на най-младите поданици на нашата община, на техните родители, на всички учители, на целия колектив на учебното заведение и на учебното управление. България и Павликени имат потребност от своите младите и грамотни хора. Благодаря на всички наши учебни заведения, които работят за тази идея “, обърна се към преподаватели и възпитаници кметът. Той подари за учебната библиотека портрет на патриарха на българската литература Иван Вазов.
С приветствен адрес към всички учебни заведения се обърна и ръководителят на Общински съвет Павликени Христо Кавалски.
По традиция всеки от първокласниците получи два подаръка от кмета на Община Павликени инж. Емануил Манолов – брошура с разкази за буквите и „ Родолюбива писменост “ на Павликени.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР