16 задържани и поне шестима обвинени за пране на пари

...
16 задържани и поне шестима обвинени за пране на пари
Коментари Харесай

16 задържани за пране на пари и контрабанда в Сливен, получавали пари и като социално слаби

16 арестувани и най-малко шестима упрекнати за пране на пари и контрабанда в изключително огромни размери. Операцията на антимафиотите и прокуратурата е извършена в Сливен и на Граничния пункт " Капитан Андреево ". В чували са открити огромни количества пари и златни украшения. Участниците в схемата са получавали и средства като обществено слаби.

Вижте и още във включването на Иво Никодимов.

Групата е попаднала във фокуса на оперативните доскоро повече от три месеца. Под прикритието на експорт на служащи за бране на ягоди във Англия, сътрудници на ДАНС и антимафиоти от ГДБОП откриват, че регистрирани като обществено слаби пътуват до Острова, само че не с цел да работят в оранжериите. Оказва се, че в тайници на микробуси придвижват голямо количество цигари, които продават на тройно по-високи цени.

" В хода на досъдебното произвеждане са осъществени голям брой претърсвания на жилищни и нежилищни на територията на област Сливен и на моторни транспортни средства. При което са конфискувани движимости и предмети, за които се смята, че имат директно отношение към предмета на следствието ", съобщи Веселин Гангалов, областен прокурор на Сливен.

Една част от пътуващите се прибирали назад у нас със аероплан, а други с микробусите. И в двата случая физически пренасяли у нас облагата от продажбата на цигари. Част от парите заявили като приход от работа във Англия. Друга част от парите влизали като оборотни средства в заложни къщи и по-късно декларирани като облага. В парцели на част от арестуваните са открити огромни суми в разнообразни валути и 7 кг златни украшения натъпкани в найлонови торби.

" На този стадий може да се одобри, че конфискуваните парични средства и полезности, като стойност, са към и над един милион лв. ", съобщи Веселин Гангалов.

Друга активност на групата била контрабандното внасяне на промишлени артикули от Турция, като на митническия пункт " Капитан Андреево " заявили артикули с ниски митническа стойност и представяли подправени фактури. Сред арестуваните е водачът на групата, който е престъпно проявен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР