16 са огнеборците от пловдивската противопожарна служба, включени в оперативна

...
16 са огнеборците от пловдивската противопожарна служба, включени в оперативна
Коментари Харесай

Спасителен екип на пожарната от Пловдив тръгва за Турция frognews.bg

16 са огнеборците от пловдивската противопожарна работа, включени в оперативна група за помощ на сътрудниците си в Турция. Те са подготвени за работа при последствия от трусове и имат цялостно съоръжение за това, в това число за търсене на хора под отломките на срутени здания. 1600 к; ще измине екипът, образуван от България и ще остане там до момента в който има потребност от него, каза гл. инсп. Димитър Бришимов. 

По-рано през днешния ден двата самолета „ Спартан “ на Военновъздушните сили излетяха от летището в столичния кв. „ Враждебна “ с помощ за Турция. Европейски Съюз изпраща 10 екипа за търсене и избавяне в градски условия. Те са мобилизирани от България, Хърватия, Чехия, Франция, Гърция, Нидерландия, Полша и Румъния. Това се споделя в взаимно изказване на висшия представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел и еврокомисаря за ръководство при рецесии Янез Ленарчич. Италия и Унгария също са предложили свои екипи.

 

Земетресението с магнитуд 7,8 по Рихтер и дълбочина към 18 км разклати югоизточна Турция, покрай границата със Сирия, рано тази заран, до момента в който хората още спяха. Земетресението е било усетено от милиони хора в Турция, Сирия, Ливан, Кипър и Израел.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР