16 криминални са задържани в арести при мащабна специализирана операция,

...
16 криминални са задържани в арести при мащабна специализирана операция,
Коментари Харесай

16 в арести при спецоперация в Пловдивско

16 престъпни са арестувани в арести при огромна профилирана интервенция, осъществена по предписание на шефа на ОД Министерство на вътрешните работи старши комисар Васил Костадинов.

Тя е ориентирана към ефикасна предварителна защита в предотвратяването на всички типове престъпления, гарантиране на публичния ред и пътната сигурност и обезпечаване на полицейско наличие в уязвимите региони и квартали на обитаемоте места от обслужваната територия.

В полицейската акция участваха чиновници от тринадесетте районни ръководства, отделите „ Криминална полиция ” и „ Икономическа полиция ”, секторите „ Специализирани полицейски сили ” и „ Пътна полиция ” и Зонално жандармерийско ръководство.

По главните посоки на полицейската активност – престъпна, икономическа и охранителна, акцент в работата на екипите бе подложен върху противодействието на закононарушенията с наркотични субстанции, контрабандата с акцизни артикули, противозаконния рандеман и предпазване на дървесина, нерегламентирана търговия с черни и цветни метали, надзор по Закона за придвижване по пътищата.

За времетраенето на акцията, от 7.30 ч. до 16.30 ч., са осъществени голям брой инспекции – на 2175 лица, 1730 МПС, 52 автоморги и автосервизи, 35 пункта за метали, 38 заложни къщи.

Контрол е осъществен на над 90 лица от престъпния контингент, както и на 68 места, на които обитават.

По отношение на противозаконното владеене и предпазване на огнестрелно оръжие са направени 60 инспекции, други 92 са били за определяне на нерегламентирана активност със артикули без български бандерол, 20 – по Закона за частната охранителна активност и 84 – по Закона за гражданската регистрация.

В хода на профилираната интервенция са формирани общо 24 бързи и досъдебни производства, а броят на арестуваните е 16.

В пловдивския квартал „ Смирненски ” криминалисти от Второ РУ са разкрили домашна оранжерия за развъждане на канабис.

ДВАМА ФЕРМЕРИ НА КАНАБИС

Задържан е обитателят на жилището, от където са конфискувани 29 насаждения в друг етап на напредък и суха зелена листна маса, като общото количество на опиата следва да бъде открито след експертна информация. По случая е формирано бързо произвеждане.

Друг мъж, занимавал се с подобна престъпна активност, е задържан при взаимни дейности от чиновници на РУ-Раковски и сътрудниците им от Отдел „ Криминална полиция ”.

В двора на къщата му е намерено особено пригодено помещение със основани удобни условия за развъждането на 81 растения от рода на конопа. Срещу причинителя се води досъдебно произвеждане.

ДВЕ ЖЕНИ С БОМБИЧКИ И НЕЛЕГАЛНИ ЦИГАРИ

Множество пиротехнически произведения, съхранявани без законовото условие, са конфискувани при инспекция на търговски обект в квартал „ Столипиново ” в Пловдив. Срещу собственичката на магазина е формирано досъдебно произвеждане по член 339, алинея 2 от Наказателен кодекс, арестувана е за едно денонощие в Шесто районно управление (на МВР).

Друга жена пък е обвинена за нелегално разпространяване на контрабандни артикули – в дома й служители на реда от РУ-Карлово разкрили парчета саморъчно свити цигари и нарязан тютюн, без български бандерол. По случая е формирана инспекция за закононарушение по член 234 от Наказателен кодекс.

НЕЗАКОНЕН ДЪРВОДОБИВ

Осем са инспекциите, стартирани от чиновници на РУ-Труд, по чл. 235 от Наказателен кодекс – противозаконен дърводобив. Те са във връзка открити общо към 10 куб метра дърва за огрев без нужните разрешителни документи в частни дворове в селата Рогош, Маноле, Калековец и Динк.

9 ПИЯНИ И ДВАМА ДРОГИРАНИ – ЗАД ВОЛАНИ

По линия на пътния надзор са открити нарушавания на Закона за придвижване по пътищата, за които са формирани 163 акта и 500 санкции с фиш.

Деветима водачи са засечени под влияние на алкохол, а други двама – след приложимост на наркотични субстанции. Четирима са били неправоспособни. Сред нарушаванията доминират неправилното придвижване по пътното платно и неспазване на пътните знаци и маркировка – 81.

54 са били колите, засечени с техническите средства да минават със скорост над допустимата. Общо 47 водачи и пасажери са били без сложени предпазни колани.

Административно отношение е взето и по отношение на 37 водачи за неносене на нужните документи, а по отношение на други 10 – за липса на наложителна застраховка „ Гражданска отговорност ”.

Установени са и 14 моторни транспортни средства с механически неизправности.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР