16 китайски военни кораба бяха забелязани във водите около Тайван

...
16 китайски военни кораба бяха забелязани във водите около Тайван
Коментари Харесай

Тайван съобщава за рекорден брой китайски военни кораби във водите си


16 китайски военни кораба бяха видяни във водите към Тайван за интервал от 24 часа в края на предходната седмица. Това заяви Министерството на защитата на Тайван.

Дейността на Военноморския флот на китайската Народна освободителна войска завършва в 6 сутринта локално време в събота. Това бележи най-големият брой кораби откогато Министерството на защитата на острова разгласява интензивността на Китай към острова.

Преди това 73 китайски бойни самолети прелитаха около междинната линия на Тайванския проток или в основните райони на зоната за идентификация и Противовъздушна отбрана на Тайван. През същия този интервал се оповестява за девет кораба във водите към острова.
 Китай организира огромно военно обучение край Тайван
Китай организира огромно военно обучение край Тайван

32 самолета са навлезли в зоната за идентификация на противовъздушната защита на Тайван

Според Карл Шустър, анализатор и някогашен шеф на интервенциите в Съвместния разследващ център на Тихоокеанското командване на Съединени американски щати, " Това е възходящо военно изпитание ". Той сподели още, че чака да се усили натиска върху Тайван. " Ще станем очевидци на повече такива учения и следващата година ще бъдат по-сложни и по-големи във връзка с участващите звена и степента на техните действия ", изясни той. Шустер не отхвърли, че е възможна евентуална китайска инвазия в Тайван.

Китайските държавни медии в неделя похвалиха военноморската активност. Китайският вестник Global Times отбелязва, че тя  " чупи върха за броя на корабите, ситуирани в ученията в района " .

" Анализаторите споделиха в неделя, че неотдавнашните интензивни учения показват опциите на армията за обграждане на острова ", се споделя в материала.

Нито министерството на защитата на Тайван, нито публикацията на Global Times дадоха детайлности какви военни кораби има във водите към Тайван.
 Китай отново се ядоса от планувана аудиенция на тайвански водач в Съединени американски щати
Китай отново се ядоса от планувана аудиенция на тайвански водач в Съединени американски щати

През август се чака тайванският вицепрезидент да премине директно през Съединени американски щати напът за Парагвай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР