16-годишно момиче изгуби живота си след гонка между две коли

...
16-годишно момиче изгуби живота си след гонка между две коли
Коментари Харесай

Каква е причината за гонката, при която загина 16-годишно момиче?

16-годишно момиче изгуби живота си след гонка сред две коли по пътя Самоков – Говедарци.

Фаталният случай се случва вечерта на 23 ноември в село Маджаре. Зад кормилото на единия автомобил е 20-годишен юноша от село Говедарци, в другия пътуват 16-годишно момиче с приятеля си, който кара.

Двете коли са снимани от улична камера в село Мала черква да минават със скорост към 170 км/ч. По неразбираеми аргументи единият водач губи надзор над автомобила и се блъска в дърво.

Непълнолетното момиче издъхва на място, а 20-годишният ѝ другар е настанен в столична болница с голям брой контузии, пострадвания и заплаха за живота. Пожарникари са рязали ламарини, с цел да ги извадят. Вторият водач бяга от местопроизшествието, без да окаже първа помощ.

Според локалните поданици най-вероятната причина за гонката е спор сред двамата водачи.

" Въпросът е, че няма по какъв начин да спрем и ограничим сходни гонки, тъй като не можем да сложим легнали служители на реда, законът не разрешава да бъдат сложени по тази пътна мрежа ", съобщи кметът на с. Мала черква Ивайло Петров.

Думите му бяха доказани и от кметския наместник на с. Маджаре Христина Деянова.

" Всекидневно се кара с несъобразена скорост. Моят предходник подаде молба до АПИ, дружно с подписка от жителите на селото, Общината също искаше нейното подпомагане за слагане на легнали служители на реда, само че досега към момента няма отговор ", изясни Деянова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР