16-годишният Кристиян, който вчера беше открит мъртъв в скалите над

...
16-годишният Кристиян, който вчера беше открит мъртъв в скалите над
Коментари Харесай

Триград погребва днес 16-годишния Кристиян

16-годишният Кристиян, който през вчерашния ден беше открит мъртъв в скалите над пещерата Дяволското гърло - 16 дни, откакто стартира търсенето му в гората, ще бъде заровен през днешния ден в Триград.

Тялото на момчето бе открито през вчерашния ден от татко му и чичо му, откакто ден по-рано страната приключи търсенето на момчето.

Кристиян бе търсен от 9 юли, когато блъсна през нощта петима туристи на пътя към селото и избяга в гората. Той взел колата на своя татко без позволение и в тъмнината щи се не видял пешеходците, движещи се на пътя към Триград.

След случилото се младежът излиза от колата и под паника побягва в гората. Тялото му, намерено през вчерашния ден в подножието на скали над пещерата Дяволското гърло, е било в развой на разложение. Това демонстрира, че най-вероятно момчето е починало съвсем незабавно след изгубването си. Основната версия е, че Кристиян се е самоубил, скачайки от скалата.

По знамение и петимата потърпевши туристи са без заплаха за живота. Двама от тях ще претърпят обаче интервенции.

"Шокът е доста огромен. Родителите са смазани”, сподели кметът Цветан Славков по бТВ.

Всички потърпевши при удара от колата на Кристиян са в потрес и изпитват състрадание към фамилията и околните на момчето. Според част от локалните хора Кристиян самичък е поставил завършек на живота си, други имат вяра, че става дума за трагичен случай.

"Детето е изпитвало и боязън, и позор, и виновност. Най-вероятно първоначално е допускало, че е лишило живота на някого, а това е труднопоносимо възприятие, изключително когато е съчетано с неспособност рационално да се защитиш”, разяснява психологът Росен Йорданов.

" Силно се колебая обаче, че той е е протегнал ръка на живота си ", добави експертът. Според него казусът е бил обвързван със страха, с неналичието на ясна мисъл, довела до трагичен случай.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР