16-годишният Асен Митков е най-младият футболист в лагера на Левски

...
16-годишният Асен Митков е най-младият футболист в лагера на Левски
Коментари Харесай

Юноша на Левски: Убеден съм, че ще спечелим Купата на България

16-годишният Асен Митков е най-младият футболист в лагера на Левски в турския курорт Белек.

Юношата на " сините " започва като титуляр в селекцията на Станимир Стоилов за контролите с Груник (Забже) и Бохемианс (Прага).

В изявление за клубната телевизия на Левски, Митков показа, че има вяра във опциите на отбора да завоюва Купата на България през сегашния сезон.

" Чувствам се ужасно и пределно стимулиран за втория стадий от подготовката. Не биха споделил, че имаше терзание, по-скоро свръх централизация да покажа качествата си и да оказа помощ на тима. Всеки, който ме познава персонално, знае, че съм най-спокоен, когато играя футбол. Разликата сред юношеския и мъжкия футбол е извънредно огромна. Разбира се, че по-опитните оказват помощ на нас – по-младите, което е извънредно значимо за акомодацията ни в мъжкия футбол. Благодарен съм за помощта им и за отношението им към мен. Вярвах, че бързо ще извървя пътя до първия отбор, другояче нямаше в този момент да съм тук. Професионалният футболист би трябвало да поставя извънредно доста старания както на терена, по този начин и отвън него, с цел да бъде на най-високо равнище. При мен няма заплаха от самозабравяне, тъй като знам, че без божията помощ не бих могъл да реализира нищо ", стартира полузащитникът.

Младежът показа и усещанията си от наставника на " сините " - Станимир Стоилов.

" От идването на Станимир Стоилов в Левски всеки ден узнавам нещо ново и се развъртвам. Той най-вече промени в мен динамичността, с която играя и позиционирането ми в двете етапи на играта ", съобщи футболистът.

Митков разкри по какъв начин е минал в школата на 26-кратните първенци.

" Баща ми е потомствен левскар, само че в никакъв случай не ми е натрапвам мнението си, а майка ми в никакъв случай не взима отношение, когато става въпрос за футбол. Общо взето самичък ме оставиха да взема решение, когато шефът на школата Йончо Арсов и тогавашният треньор на групировката до 15 години Петър Карачоров и Тодор Симов съумяха да е убедят да мина в най-великия тим в България ", сподели той.

" За 2022 година си поисквам здраве на мен и моето семейство. Няма по какъв начин моите цели да са разнообразни от тези на треньорския щаб, по тази причина си поисквам да спечелим Купата на България. Вярвам, че ще го реализираме. Ще работя крепко, с цел да бъда на нужното равнище при положение, че Станимир Стоилов реши още веднъж да разчита на мен ", приключи изявлението си Асен Митков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР