16 до 20 милиарда лева са отделени за българското здравеопазване

...
16 до 20 милиарда лева са отделени за българското здравеопазване
Коментари Харесай

Борисов: Между 16 и 20 милиарда отделяме за здравеопазване

16 до 20 милиарда лв. са отделени за българското опазване на здравето по време на ръководството на ГЕРБ. Това сподели в Пловдив министър-председателят Бойко Борисов, съобщи " Фокус ". По думите му държавното управление дава в пъти повече пари в този момент и се купува най-хубавата техника, която я има по света. „ Полагаме старания, докторите ни са положителни, парите, които се дават за опазване на здравето са положителни, апаратурата е добра и не е почтено най-после пациентите да не са доволни”, уточни още министър председателят. Той даде образец с това, че преди 10-12 години за опазване на здравето е бил отделян единствено 1 милиард лв.. Сега поради демографската рецесия в България има по-малко хора, няма инфлация, цените на медикаментите са същите и все пак страната дава толкоз доста пари. „ Само тази година държавното управление е заделило за здравната каса съвсем 470 милиона лева”, уточни още Бойко Борисов.
Премиерът заяви още, че през идната седмица Министерски съвет би трябвало да гласоподава плана за Националната здравно-осигурителна карта.
Почти всяка седмица има интервенции на специфичните служби и на прокуратурата по линия на корупция в опазването на здравето, сподели още министър-председателят. По думите му корупцията в лечебните заведения я вършат докторите и здравната каса, а службите би трябвало да я разнищят. „ При такова финансиране лекарите, които ръководят лечебните заведения са длъжни да си гледат работата и мениджмънта, вместо да се приказва, че няма пари за опазване на здравето. „ Има лечебни заведения и доктори, които си гледат работата и други, като тези във Враца, които не си я гледат. Сложили си частна болница в двора, скъпите пътеки в частната болница, а евтините и отговорностите – в държавната. Това не може да продължава, това са вашите пари”, уточни министър председателят. Борисов добави, че е разпоредил лекарите, сестрите и санитарите да си получават постоянно заплатите, а другото е въпрос на прокуратурата и службите.
Дори не съм виждал нашият претендент за кмет в Галиче. Не съм се срещал с партийната организация там, сподели министър–председателят Бойко Борисов във връзка изборите за кмет в селото през тази неделя. „ Българска социалистическа партия за всички избори желаят анулиране, да ги касират и тези”, добави министър председателят.
Бойко Борисов посети Университетска болница „ Свети Георги “ в Пловдив и уточни, че със 6-7 милиона лв. там са направени подобренията – нови отделения и нови асансьори.
До 15 юни би трябвало да завърши ремонтът на 22 километровата права от автомагистрала “Тракия “ от 133 до 155 км, в двете платна. Това оповестиха изпълнителите на ремонтите пред премиера Бойко Борисов, който по-късно инспектира дейностите там. В момента вървят рехабилитационните действия в платното в посока Пловдив – Стара Загора. На 30 май ще се извърши краткотрайна организация на придвижването и то ще се пренасочи в реновираната лента, с цел да стартира ремонтът на другото платно. Собственикът на компанията реализатор Юлиян Инджов даде обещание на премиера, че ремонтът на 22 километровата права ще завърши до 15 юни. Премиерът остана доста удовлетворен от качеството и бързината, с които се прави рехабилитацията на пътя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР