150-то юбилейно издание на Мейджъра по голф Бритиш Оупън започна

...
150-то юбилейно издание на Мейджъра по голф Бритиш Оупън започна
Коментари Харесай

Стартира 150-то юбилейно издание на Бритиш Оупън

150-то юбилейно издание на Мейджъра по голф Бритиш Оупън стартира на игрището в Сейнт Андрюс тази заран, като уредниците желаят да останат фокусирани върху историческия шампионат без значение от продължаващите полемики, провокирани от новите LIV Голф серии .
Представителят на домакините Томи Флийтууд.
Редица огромни имена, които се причислиха към новия тур, подсилен финансово от Саудитска Арабия, вземат участие тази седмица на Оупъна, откакто уредниците взеха решение да не ги санкционират със възбрана за присъединяване, сходно на сътрудниците им от ПГА Тура и Директива за птиците Световния тур. Бившите първенци в конкуренцията Фил Микелсън, Брукс Кепка, Дъстин Джонсън и Серхио Гарсия са измежду членовете на LIV, които са в Сейнт Андрюс, и триумф за един от тях през уикенда няма да понижи напрежението в спорта.

Сред претендентитеза успех, с изключение на настоящия първенец Колин Морикава, са Рори МакИлрой и номер 1 в света Скоти Шефлър, който завоюва Мастърса по-рано през годината. МакИлрой сграбчи успеха на шампионата през 2014 и наподобява с най-хубави шансове за триумф измежду европейците, дружно с първенеца на Ю Ес Оупън Мат Фицпатрик. Дълъг лист от американски претенденти за трофея е воден от Шефлър, който стартира в 15:26 часа българско време в първия кръг през днешния ден в група дружно с Хоакин Ниман и Тайрел Хатън. МакИлрой, в това време, е дружно с първенеца Морикава и Ксандър Шауфеле, първенецът от Токио, който завоюва Скотиш Оупън предходната седмица. В 16:59 часа часа наше време присъединяване си започва и легендата Тайгър Уудс, който е в група дружно с Фицпатрик и Макс Хома.

Оупънът чака рекорден брой посещаемост за седмицата от общо 290 000 души, което значи, че местата към игрището ще бъдат претъпкани за първото издание след рестриктивните мерки заради пандемията от ковид. Игрището ще одобри шампионата за 30-и път и първи след купата на Зак Джонсън през 2015, спечелил откакто неприятното време отсрочи завършека за понеделник. Шотландецът Пол Лоури, първенец от 1999, имаше достойнството да направи откриващия удар в спокойното, само че хладно време в 08:35 часа б.в. тази заран. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР