150 случаи на придобито имущество, което не отговаря на декларираните

...
150 случаи на придобито имущество, което не отговаря на декларираните
Коментари Харесай

Милена Колева, НАП Варна: 150 случая на съмнително имущество са дадени на прокурор

150 случаи на добито имущество, което не дава отговор на заявените доходи, са подадени на прокуратурата от началото на годината. Това разгласи в изявление за Дарик Милена Колева – шеф на териториалната дирекция на Национална агенция за приходите в морската столица. Тя посочи, че при сходни случаи приходната организация единствено проучва, давайки информация на способените органи.

Над 7000 инспекции са направили инспекторите на Териториалната дирекция на НАП-Варна през миналия сезон. Инспекторите са били подкрепени от 60 техни сътрудници, командировани от други области на страната.

Все още има търговски обекти, които работят без касов уред, разкри Колева. Неиздаването на касов бон пък е едно от най-често срещаните нарушавания в седемте области, в които НАП-Варна работи.

Проверките в градовете и курортите край морето единствено за трите летни месеца са довели до увеличение на заявените обороти с 80 милиона лв., спрямо миналата година. В НАП-Варна го отдават и на дисциплиниране на бизнеса.

„ Хората схванаха, че това е методът. И че не е належащо да си играем на котка и мишка, да лъжем страната. Защото страната има задоволително принадлежности, с които да спре тези измами ”, разяснява варненският началник на приходната организация.

Фирми се трансферират с целия личен състав и стоките, с цел да се избегне вписване по Данък добавена стойност. Това обаче попада под зоркото око на данъчните.

Сивата стопанска система у нас понижава, означи шефът на варненските данъчни. За първите 9 месеца на годината те са изпълнили 82 на 100 годишния си проект, събирайки 1,4 милиарда лв. доходи за държавния бюджет.

„ Национална агенция за приходите е сътрудник, а не зложелател ”, посочи Милена Колева. Тя напомни, че има способи за понижаване на налозите, един от които са даренията. Граждани и компании могат да се осведомят за това от брошури и съвещания със чиновниците на приходната организация. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР