15-те дни отсъствия по семейни причини да не се ползват

...
15-те дни отсъствия по семейни причини да не се ползват
Коментари Харесай

Предлагат онлайн обучение за учениците вместо отсъствия по семейни причини

15-те дни отсъствия по фамилни аргументи да не се употребяват едновременно. Идеята разискват в Министерството на образованието. Предвижда се още децата да се образоват електронно в дните, когато не са в клас.

Възможността за повече дни отсъствия от учебно заведение с извинителна записка от родител водят единствено до негативи, считат родители, учители и възпитаници от Велико Търново, предава 

" Седем дни са задоволителни. Нали са отишли да учат и да не изпускат образователния материал ", показа баба на ученичка - Венета Василева.

" Не съм употребила, само че няма потребност да се усилват дните, тъй като ще се изпусне материалът - това, което учим. Заради това е значимо да сме там ", безапелационна е седмокласничката Валентина Иванова.

Учителите поддържат опцията вместо сегашните седем, дните за отсъствия по фамилни аргументи да бъдат увеличени на 15. Поставят обаче и условия.

" На първо място като родител, считам, че родителите би трябвало да имат това право, на тях би трябвало да им се гласоподава доверие. Като преподавател - считам, че има доста деца, които дружно с техните родители злоупотребяват. Така че моментът е малко тъничък, само че в това време е по-добре да я има тази опция и виновните родители да се възползват от нея, в сравнение с, както постоянно се случва - децата дълго време да не могат да намерят записка, без значение, че са ходили при персонален доктор ", разяснява учителят по БЕЛ и " Журналистика " в ПХГ " Св. Св. Кирил и Методий " Таня Мишева.

А в Министерство на образованието обмислят 15-те дни отсъствия по фамилни аргументи да не се употребяват едновременно, а децата да се образоват отдалечено, когато отсъствията им са извинени от родител.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР