15 са загиналите в катастрофата в Искърското дефиле, а пострадалите

...
15 са загиналите в катастрофата в Искърското дефиле, а пострадалите
Коментари Харесай

15 души са загинали в тежката катастрофа с автобус край Искърското дефиле

15 са починалите в злополуката в Искърското дефиле, а потърпевшите са над 27, удостовери пред „ По света и у нас “ представителят на Центъра за незабавна здравна помощ Катя Сунгарска.

До момента се знае, че рейс е паднал в дере, като по пътя си е блъснал четири автомобила. На мястото на случая е вътрешният министър Валентин Радев. Полицията не позволява придвижването към мястото на случая, като трасето е освободено за колите за спешна помощ, които не престават да идват.

Своге София Враца

Към момента починалите са над 15, а ранените - над 27. Сигналът е подаден в 17:12 ч., като на място са изпратени 15 коли за спешна помощ от София, от Враца и Мездра са били изпратени още 6.
 Автобус се прекатурна в региона на Искърското дефиле, има починали Автобус се прекатурна в региона на Искърското дефиле, има починали
Автобус е излязъл от пътя и се е преобърнал върху скален масив в региона на Искърското дефиле. По първична информация на Центъра за незабавна медицинс...

Говорителят на Центъра за незабавна здравна помощ Катя Сунгарска благодари на шефовете на незабавните центрове в страната, поели подготвеност да оказват помощ в обстановката, която тя дефинира като „ доста тежка “.

Големите лечебни заведения в София са в подготвеност да одобряват ранените.

УМБАЛСМ „ Пирогов “ е претъпкана, а пациентите се препращат към другите незабавни медицински центрове в столицата - Военномедицинска академия и УМБАЛ „ Св. Анна “. На място пристигна здравният министър Кирил Ананиев, съобщи репортерът на Българска национална телевизия Цвета Младенова.

Във Военномедицинска академия е разкрита спомагателна зала за потърпевшите, съобщи от място репортерът на Българска национална телевизия Иво Никодимов. Разположени са полицейски екипи, които оказват помощ на колите за спешна помощ да минават по близките кръстовища. Извикани са спомагателни екипи от медици, както и националните консултанти като проф. Никола Владов.

ВМА на този миг разполага с задоволително количество кръв, с цел да обслужи потърпевшите.
Министерство на вътрешните работи разкри „ парещ “ телефон за връзка на околните на потърпевшите при тежкия пътен случай
На 02 982 50 39 родственици на потърпевшите могат да потърсят информация за настанените в столичните лечебни заведения за оказване на здравна помощ.
27 август, понеделник, ще бъде ден на народен печал в памет на жертвите от тежката злополука край Своге.
Правителството изрича своите съболезнования на околните на починалите. В тяхна памет националните знамена на всички държавни институции ще бъдат свалени на половина.

Държавният глава Румен Радев показва най-искрените си съболезнования към фамилиите и околните на починалите при тежката злополука край град Своге.

Във връзка с трагичния случай президентът анулира присъединяване си в тържествената заря-проверка довечера в град Габрово по случай отбелязването на 141 години от Шипченската епопея.
  Президентът Радев анулира присъединяване си в тържествената заря-проверка в Габрово Президентът Радев анулира присъединяване си в тържествената заря-проверка в Габрово
Президентът Румен Радев показва най-искрените си съболезнования на фамилиите и околните на починалите в тежката злополука край град Своге. Във връ...
Още по тематиката Тежка злополука с рейс край Своге
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР