15-ото издание на фестивала на франкофонската песен Златен ключ се

...
15-ото издание на фестивала на франкофонската песен Златен ключ се
Коментари Харесай

Фестивал на франкофонската песен Златен ключ в Пловдив

15-ото издание на фестивала на франкофонската ария " Златен ключ " се организира в Пловдив. Млади реализатори от цялата страна и от близки страни извършват типичен шансони и модерни шлагери на френски, като тази година публиката дефинира огромната премия.

Пловдив

Първата фестивална вечер на сцената на Дома на културата " Борис Христов " пяха лауреати от предходни години и задграничните участници - от Украйна, Турция и Румъния.
Теофана Брадинска, шеф на Алианс франсез - Пловдив: Чухме доста забавни гласове. Публиката беше реагира много задушевно, което нас ни зарежда с позитивна сила и стимулира.
На втория концерт се показаха финалистите от националния конкурс за френска ария. Публиката можеше да гласоподава за своя любимец. Той ще бъде разгласен в неделната крайна вечер.
Теофана Брадинска: С което ще приключим тазгодишното издание. И продължаваме със същата мощ подготовката за 2019 година, където с изключение на песни ще има типично френско ноухау - висша мода.
Изданието на фестивала през 2019-а се приготвя от дълго време. То ще съчетае български фолклор с френски шансони, както и български обичайни шевици с френска висша мода.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР