15-годишно момче изпадна в безсъзнание след употреба на алкохол и

...
15-годишно момче изпадна в безсъзнание след употреба на алкохол и
Коментари Харесай

Проговори майката на момчето, колабирало заради коктейл от райски газ и алкохол

15-годишно момче изпадна в безсъзнание след приложимост на алкохол и божествен газ. Тестът с дрегер, изработен в токсикологията на " Пирогов ", е посочил 1.43 промила. Семейството на момчето живее в Нидерландия, тук са на отмора. По думите на майка му случаят е станал в дискотека в центъра на Правец.

По-рано тя насочи апел във Facebook да се вземат ограничения против продажбата на алкохол и опиати на малолетни, както и да не се мълчи за сходни случаи.

" Децата, които са го занесли в Спешното, те са споделили, че е пил алкохол и е употребявал този газ. Сдобил се е в заведението ", споделя пред Българска национална телевизия майката Елица Йорданова.

Момчето тренира баскетбол, вечерта излязъл с другари да се разноски. Малко след среднощ пратил известие на майка си, че се прибира, само че не дал отговор на позвъняването ѝ. Половин час по-късно е докаран в Спешното поделение в несъответстващо положение. От там го транспортират до " Пирогов ", където изпада в безсъзнание.

" Докато се возехме в колата за спешна помощ не бях сигурна диша ли, какво се случва. Буйстваше, размахваше си неконтролирано ръцете и краката. Опитвахме се няколко пъти да го събудим безусловно с плесници. Много страшна и доста грозна картинка за гледане. Никой не желае детето си да вижда в такова положение ", споделя той.

Декларация майката намира в джоба на момчето. С нея тя допуска, че е позволен в дискотеката.

Управителят на заведението Румен Гунински споделя, че момчето може въобще да не е било в дискотеката.

Въпрос: Тук продава ли се божествен газ?

Гунински: Тук да. На хора над 18 години се продава, с персонални карти.

Въпрос: Как е позволен през защитата с тази декларация?

Гунински: Според мен не е бил с тази декларация. Може да е пил алкохол преди този момент. Евентуално споделят, че са го видели в центъра не знам към какъв брой. Детето е изглеждало леко пияно, към този момент сигурно тук подсигурявам, че детето не е купувало безусловно нищо.

Според кмета на община Правец дискотеката е благосъстоятелност на брачната половинка му. Управителят е негов наследник.

" Не знам детайлности, какво да ви кажа, просто каквото съм чул, че детето било малолетно, че родителите не знаят къде е в 1 часа. Къде са родителите? Това е заведението на брачната половинка ми, на компанията на брачната половинка ми ", сподели той.

Въпрос: Там се продава божествен газ, доколкото разбрахме?

Гунински: Не знам дали се продава, дали не се продава.

Въпрос: Така сподели синът ви?

Гунински: Сега, остави го встрани...

През нощта майката се връща в дискотеката, с цел да се види с шефа.

" На една от пейките против нас имаше друго дете, което лежеше и повръщаше в същото положение. Това не е изолиран случай. Хората би трябвало да си дадат сметка. Не е нещо, което ще видят по филмите. Дори на най-възпитаните, най-гледаните, добре обгрижваните деца може да се случи да попаднат в тази обстановка ", споделя Йорданова.

От полицията са изискали записи от камерите на заведението, прави се инспекция на случая. Момчето към този момент си е у дома, в положително положение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР