15-годишният син на Кадиров пребива 19-годишен руски християнин в Чечня.Това

...
15-годишният син на Кадиров пребива 19-годишен руски християнин в Чечня.Това
Коментари Харесай

Скандал в Русия: Кадиров се хвали с видео как сина му пребива християнин, Кремъл отказва коментар

15-годишният наследник на Кадиров пребива 19-годишен съветски християнин в Чечня.

Това е тематика номер 1 в обществените мрежи в Русия сега.

Кремъл отхвърля да разяснява случая.

Видеазопис с насилие, публикуван в действително време от водача на съветската република Чечения Рамзан Кадиров, провокира вълна от реакции в Русия, съобщи ДПА.

Във видеото се вижда как човек, за който Кадиров споделя, че е 15-годишният му наследник Адам, бие грубо безсилен мъж. Кадиров посочва жертвата като 19-годишния Никита Журавел, арестуван през май за изгаряне на образец от Корана и изместен в мюсюлманската република Чечения в границите на предварителния си арест.

Видеото демонстрира по какъв начин юноша удря и рита различен млад мъж, сбръчкан на стол, а след това го смъква на земята и го удря по главата, разказва Ройтерс, съобщи Дарик и Българска телеграфна агенция.

Според съветския омбудсман Татяна Москалкова през август Журавел е декларирал, че е бил пребит от Адам Кадиров по време на задържането си. Тогава Москалкова е назначила следствие.

След публикуването на видеото тя посочи в своя канал в приложението " Телеграм " " обществената заплаха " от изгарянето на образец на Корана, само че не загатна нито Кадиров, нито сина му или задържания Журавел.

Председателят на Съвета по развиване на гражданското общество и правата на индивида към Кремъл Валерий Фадеев също акцентира неколкократно в реакцията си по отношение на насилието във видеото, че изгарянето на Корана е " съществено закононарушение ".

Членът на съвета Ева Меркачова се изрази по-директно, описвайки публикуваното от Кадиров видео като следващото тестване за цялата правосъдна система на Русия.

" Ще има и още, и още. Боя се, че ще става още по-ужасно ", съобщи тя в коментар, оповестен в " Телеграм " от известната телевизионна водеща Ксения Собчак.

Загрижена за сигурността на Журавел, Меркачова сподели, че ще подаде навреме заявление до управляващите за преместването му отвън кавказкия район.

Същевременно Ройтерс съобщи, че прессекретарят на съветския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков, е отказал през днешния ден да разяснява случая с Кадиров. Видяното е било наказано даже от някои твърдолинейни сподвижници на Кремъл, отбелязва организацията. Кадиров сподели през вчерашния ден, че е горделив със сина си Адам за това, което е сторил на Журавел. " Без пресилване - да, горделив съм с дейностите на Адам ", написа в обява Рамзан Кадиров, който дефинира себе си като безмилостен човек и съдружник на Путин.

Запитан от кореспонденти за какво няма да разяснява видеото, Песков отговори:  " Не желая ".

" Да назоваваме нещата с същинските им имена - това, което виждаме, е нелегално ", гласи обява във военния блог " Рибар ", който има 1,2 милиона почитатели около мненията си за войната на Путин в Украйна. Друг подобен канал - " Сива зона " - разгласи дейностите на младия Кадиров за възмутителни.

Следственият комитет на Русия разгласи през май, че Журавел е бил арестуван за изгаряне на образец на Корана в съветския град Волгоград и е признал, че го е направил против възнаграждение от страна на украинското разузнаване, напомня Ройтерс. Не е ясно при какви условия е направено това самопризнание, прецизира организацията.

Кадыров Шредингера опубликовал видео, где его отпрыск Адам избивает задержанного за сожжение Корана. " В нашей стране действует закон, защищающий Священные Писания, подписанный Путиным ", - пишет якобы Кадыров.
Говорят, през вчерашния ден его аероплан прилетел в Грозный. Оживили козлину?
— Sasha Sotnik (@sasha_sotnik)
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР