15 години лишаване от свобода наложи Окръжен съд – Бургас

...
15 години лишаване от свобода наложи Окръжен съд – Бургас
Коментари Харесай

Гаргамела, изродът убил Маргарита, полудял от ревност! Майката: Звъня ми по време на зверствата

15 години отнемане от независимост наложи Окръжен съд – Бургас на изверга Илко Тонев – Гаргамела, който извърши едно от най-жестоките закононарушения против жена в Бургаско за десетилетия обратно. Наказанието ще бъде изтърпяно при първичен „ непоколебим “ режим. По гражданския иск Тонев ще би трябвало да заплати на жертвата си Маргарита сумата общо от 180 хиляди лева, представляваща обезщетение за породените й вреди, предава Флагман.

Всеки естествен човек би останал шокиран от чутото през днешния ден по време на пледоариите на държавния обвинител и юристите по процеса. Прокурор Манол Манолов разказа цялата фактическа конюнктура по осъществяването на закононарушенията от Илко Тонев.

След като чу присъдата, майката на жертвата – Поля, не остана удовлетворена. Оказа се, че неколкократно Илко Тонев й звънял по време на зверствата и й показвал какво прави с щерка й.

„ Да не не помни, че и той им дете, не му го поисквам, не съм озлобен човек ”, сподели Поля, която по време на пледоарията на прокурора по делото не сдържаше сълзите си, защото още веднъж дейностите на инквизитора бяха разказани с цялостни детайлности. Тонев ръгал Маргарита с нож, пребивал я брутално, опитал даже да шие раните й собственоръчно и без обезболяващи. Пречукал я грубо точно на рождения й ден, след което даже звъннал на майка й да й я покаже.

Всички извращения, побоищата и систематичното малтретиране на Маргарита – душевен и физически, Тонев и юристите му Николай Рачев и Захари Кирилов пробваха да оправдаят с пристъпи на яд и ревнивост по отношение на жертвата.

Адвокат Рачев разгласи, че Гаргамела и Маргарита живеели на фамилни начала, имали връзка освен за секс, само че и прочувствена. Той я бил удрял, само че не в витално значими органи. Защитникът на Гаргамела Захари Кирилов, който по време на пледоариите на прокурора и юриста на Маргарита не успяваше да скрие усмивката си, стигна по-далеч в своите причини. По думите на Кирилов, Илко Тонев имал опция да умъртви Маргарита в границите на 10 дни, а неговият предумисъл се изразявал в мъчителна ревнивост, която не го оправдавала, само че и не го превръщала в палач. „ Ако задачата е била да я убие, щеше да я остави пред моргата, а не пред Спешното ”, изцепи се юристът в правосъдната зала.

Според него, заканите „ Сега ще видиш какво те чака, през днешния ден ще мреш! ” – не значели нищо отвън подтекста, защото всеки ден хората си говорели по този начин.Когато му бе дадена думата, Илко Тонев също държа къса защита, в която повтори думите на отбраната си. „ Ако съм желал да я убия, можел съм, само че по лична причина съм прекратил действието. Била е в кома поради рани и интервенции, а не поради мен ”, нареждаше Гаргамела.

По време на правосъдните пледоарии държавното обвиняване посочи, че по делото несъмнено е потвърдено, че Илко Тонев е причинявал систематични побои и голям брой пострадвания на потърпевшата. Подсъдимият е работил осъзнато и действията са осъществени съзнателно. Прокурорът пледира за наказване при отегчаващи виновността условия. Повереникът на потърпевшата пледира пред правосъдния състав Гаргамела да бъде приет за отговорен по повдигнатите му обвинявания, както и да бъде почетен предявения от неговата повереница цивилен иск, общо за двете действия в размер на 200 хиляди лева

Припомняме, че Гаргамела е упрекнат в едно от най-жестоките закононарушения против жена в последните десетилетия в Бургас. Делото против него е за причиняване на телесни повреди в изискванията на рисков рецидив и опит за ликвидиране.

В интервала 18 – 28 юни 2017 година, в изискванията на рисков рецидив, на неустановени тъкмо места и дни на територията на община Несебър и община Приморско, в изискванията на продължавано закононарушение, чрез нанасяне на голям брой мощни удари – юмруци, ритници, железен гаечен ключ вид лула, 120-сантиметрова дървена пръчка, камъни и други неустановени железни и дървени предмети, предизвикал с особена свирепост и по изключително непосилен за потърпевшата метод, три междинни телесни повреди. На 29 юни 2017 година след адския пердах инквизиторът изтърсил от колата си Маргарита пред УМБАЛ-Бургас, а тя безусловно припаднала на рецепцията. Жертвата се оказва с двустранно строшаване на две ребра; разстройство на здравето, краткотрайно рисково за живота и коремна контузия, наложили оперативни интервенции и обезобразяване на лицето. За това действие Окръжен съд – Бургас осъди Гаргамела на „ Лишаване от независимост “ за период от 12 години.

Окръжен съд – Бургас призна подсъдимия Илко Тонев за отговорен и в това, че в ранната заран на 29 юни 2017 година, в гориста околност на неустановено тъкмо място в община Средец, при цялост с действието по т. 1, в изискванията на рисков рецидив, с особена свирепост и по изключително непосилен за потърпевшата метод, направил завършен опит съзнателно да умъртви Маргарита, като чрез нанасяне на голям брой мощни удари в региона на главата и тялото с твърди тъпи предмети – ням железен гаечен ключ и дървена пръчка й предизвикал счупвания на долна и горна челюст, строшаване на лява лакътна кост и непрекъснато общо разстройство на здравето, рисково за живота, в следствие от получените пострадвания, само че след дотъкмяване на изпълнителното действие по лична причина предотвратил настъпването на незаконните последствия – превозил потърпевшата до УМБАЛ-Бургас, където на М. С. била оказана висококвалифицирана здравна помощ, заради което на съображение член 18, алинея 3, б. „ б “ от Наказателен кодекс съдът не го санкционира. Но защото описаното нагоре действие, в което се е изразил довършеният опит за ликвидиране, реализира признаците на друго закононарушение, за което деецът дава отговор – съзнателно породена на Маргарита тежка телесна щета, осъществена на същата дата и място, в изискванията на рисков рецидив, с особена свирепост и по изключително непосилен за потърпевшата метод, изразяваща се в непрекъснато общо разстройство на здравето, рисково за живота, в следствие от получените пострадвания, Бургаският областен съд осъди подсъдимия Илко Тонев на „ Лишаване от независимост “ за период от 15 години.

Флагман.бг напомня, че след бруталния побой съвсем до гибел на секс робинята си Маргарита през 2017 година, Илко Тонев се укриваше в хотел в Китен и при опита си да избяга от служителите на реда скочи от втория етаж. Тогава Тонев се потроши, а съдията реши, че е задоволително да му наложи мярка парична гаранция с претекста, че е със здравословни проблеми и надали може да се укрие. Така без значение от сериозността на закононарушението и от богатото му престъпно минало, той бе пуснат. И направи това, което и множеството родни бандити в такива случаи. Не съблюдава нито едно от наложените му ограничавания. По неразбираем и до този миг метод той напусна България и избяга в Холандия, в Хага, като не заплати и гаранцията си. А по-късно близо три години нямаше мощ, която да го върне у нас, с цел да понесе наказателна отговорност.

Гаргамел е осъждан за опиати, обществено знае се делото му за 2 кг. хероин, след което излежава присъда в пандиза. В момента в Холандия се води произвеждане против него, откакто и там се е появила жертва на полов тормоз, мярката му там също е задържане под стража. Именно това, че той се укриваше в Холандия, забави с години старта на процеса за бруталното безчовечие по отношение на Маргарита.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас предстои на обжалване и протестиране пред Апелативен съд – Бургас в петнадесетдневен период.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР