1492 общински жилища в София ще бъдат пуснати за продажба,

...
1492 общински жилища в София ще бъдат пуснати за продажба,
Коментари Харесай

София продава 1492 общински жилища

1492 общински жилища в София ще бъдат пуснати за продажба, реши комисията по устройство на територията на Столичния общински съвет. Предложението е на кмета Йорданка Фандъкова. Повечето парцели - 1464, ще бъдат препоръчани на наемателите им, защото те са обитавали минимум 5 години в тях.

От към месец цените за покупка на общинско жилище са нараснали със 70%, само че остават много преференциални за пазара сега - базовата стойност за монолитно общинско жилище е 1182.52 лв. за кв.м, а за панелно общинско жилище - 843.42 лв. за кв.м.

В комисията бяха изнесени данни, че все още София има почти 9800 общински жилища. " Това не може да е метод за на ниска цена придобиване на жилище ", разяснява на съвещанието Борис Бонев от " Спаси София ". Той напомни, че София има подготвена разпоредба, с която мощно се лимитира продажбата на общински жилища , само че приемането й се бави от година и половина. " Това разрешава на още и още хора да почнат да дават отговор на изискванията за придобиване на жилището. Какъв е смисълът от наредбата, в случай че ще я приемем, когато всички общински жилища са продадени ", попита Бонев. Управляващите му дадоха отговор, че ще се направи обзор до каква степен е стигнало приемането на наредбата.
       
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР