1467 литра нелегален етилов алкохол откриха служители от митническа мобилна

...
1467 литра нелегален етилов алкохол откриха служители от митническа мобилна
Коментари Харесай

Тон и половина нелегален алкохол откриха в гараж в Аксаково

1467 литра незаконен етилов алкохол откриха чиновници от митническа мобилна група в гараж в град Аксаково, област Варна. Проверката е в границите на засиления надзор на Агенция „ Митници " против нерегламентираното произвеждане и търговия с акцизни артикули в региона на Черноморието.

В гараж на територията на парцела митническите чиновници откриват ПВЦ съдове с разнообразни вместимости – от 10 до 55 литра, съдържащи транспарантна и жълта на цвят течност, с аромат на етилов алкохол.

Установено е посредством премерване със сертифициран денситометър, че пластмасовите съдове са цялостни с общо 1467 литра етилов алкохол, от които 1125 литра транспарантна течност с алкохолно наличие 32% vol. 287 литра жълта течност – 48,5% vol., както и 55 литра алкохол с алкохолно наличие 97% vol. За алкохола не са показани документи за генезис, гарантиран или заплатен данък по Закона за акцизите и данъчните хранилища, оповестяват от Агенция " Митници ".

Нелегалният алкохол е конфискуван. Взети са проби за лабораторен разбор. След излизане на резултатите от лабораторните експертизи по случая ще бъде формирано административнонаказателно произвеждане.

Засилените инспекции, които започнаха при започване на юли, ще продължат през целия туристически сезон.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР