146 години от паметния трети март, в който Санстефанска България

...
146 години от паметния трети март, в който Санстефанска България
Коментари Харесай

Желязков:Земята, пропита с кръв, ни задължава да сме достойни за тези, които се жертваха за България

146 години от паметния трети март, в който Санстефанска България сбъдна въжделенията и фантазиите на генерации българи за обединена, свободна и горда България. Независимо, че тези упования бяха попарени месеци по-късно, националният блян остана. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков от връх Шипка.

 

„ 146 години от оня незабравим ден, когато след многовековно османско иго България бе освободена. Няма друго място, което по този начин символно да въплъщава националните горделивост и блян, жертвоготовността на българите да жертват живота си за освобождението на нашето родно място, от този връх ”, добави той.

 

„ Този висок връх почиства срама от челото на България, както споделя дядо Вазов. Това е мястото, където България се увенчава с венците на саможертвата на българските опълченци. С кръвта, която е в краката ни, тъй като земята е пропита с кръвта на българските опълченци, на съветските воини, на воините от Румъния, Сърбия, Черна гора, Украйна, Беларус ”, сподели още Желязков.

 

По думите му тази земя е знак на устрема за независимост, единение, само че е и знак на нашата национална горделивост: „ Задължава ни да бъдем мъдри, да надмогнем злободневието на деня, с цел да бъдем почтени за тези, които дадоха живота си, с цел да пребъде България. Да живее България! ”

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР