14-годишно момиче от Велико Търново води битка за живота си.

...
14-годишно момиче от Велико Търново води битка за живота си.
Коментари Харесай

14-годишно момиче води тежка битка за живота си

14-годишно момиче от Велико Търново води борба за живота си . Никол Георгиева страда от израстък в тазобедрената става – Сарком на Юинг . Шансът й за избавление е интервенция и лекуване във Франция.

Първоначално бе планувано Никол да се лекува в Турция, където нужната сума бе 165 000 евро, а по-късно бе взето решението лекуването да се случи в болница в Париж. Семейството на момичето стартира огромна дарителска акция , в която се включиха хиляди хора от цялата страна. Набраната сума в дарителската сметка е към 400 000 лв. .  Публикувахте от в  Офертата за лекуване на Никол възлиза на към 390 000 евро -около 100 000 ще коства интервенцията, а останалите са за трансплантация на стволови кафези, лъчетерапия, болничен престой и всички типове проучвания. Сумата е приблизителна, тъй като ще бъде изяснена с акуратност сега, в който момичето дойде във Франция.

Семейството на момичето е кандидатствало пред Фонда за лекуване на деца в чужбина . Документи подадохме през ноември, а отговор получихме през януари, показа майката на Никол – Надя Костадинова. По нейни думи от Фонда ще финансират единствено интервенцията, като за задачата ще бъдат употребявани парите от дарителската й сметка . „ Казаха, че ще провеждат пътуването и билетите. Можело и да не се наложи да ми търсят квартира, където да бъда настанена, тъй като детето незабавно щяло да бъде прието в болница “, уточни майката.  Публикувахте от в  „ Докато чакахме мнението, изкарахме тук химиотерапията, само че не се окайвам, тъй като туморът е стопиран – той е локализиран и няма разсейки в други органи. Костта на бедрото обаче е разрушена и би трябвало да се подмени. Операцията обаче би трябвало да се реализира допустимо най-скоро “, добави Надя Костадинова.

„ Възмути ме и това, че сама трябваше да приготвя всички документи , в това число и това, че трябваше да преведа епикризите, които пратиха до Франция, тъй като Фондът не може да заплаща за това “, сподели още майката.  Публикувахте от в 
Потърсихме за коментар и специалист от Фонда за лекуване на деца в чужбина, откъдето обясниха, че правилото на работа е следният – в случай че детето има дарителска сметка, Фондът доплаща разликата от наличната до нужната сума . Т. е., в случай че за лекуването са нужни 160 000 лв., а в сметката има 60 000, то страната ще обезпечи 100 000. Поради това парите за утвърдените от Фонда интервенция ще бъдат взети от сметката на Никол.

„ Почти на всяко съвещание пращаме дете за трансплантация на костен мозък. Ако лекарите преценяват, че положението на Никол го изисква и разрешава това да се случи, процедурата й ще бъде платена. Но дано вървим малко по малко , да мине интервенцията. Аз персонално ще се включва в дарителската й акция “, сподели Пенка Георгиева, която е в Обществения съвет на Фонда.

Притесненията на околните на детето са, че наличните средства няма да стигнат за цялото лекуване, а времето е изключително скъпо , с цел да аплайват още веднъж.

Всеки, който желае да помогне на Никол в борбата, може да го направи на следната дарителска сметка:

Никол Йорданова Георгиева
IBAN: BG46 UNCR 7000 1523 0967 34
BIC(SWIFT) код на Уникредит Булбанк: UNCRBGSF.
PAY PAL: [email protected]


 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР