14-годишно момче, с всички симптоми на обикновен грип, нямаше представа,

...
14-годишно момче, с всички симптоми на обикновен грип, нямаше представа,
Коментари Харесай

От обикновен грип до ампутация. 14-годишно момче остана без ръце и крака

14-годишно момче, с всички признаци на елементарен грип, нямаше визия, че видимо позната болест вечно ще раздели живота му на „ преди “ и „ след “. Под прикритието на елементарна пневмония е скрита рядка и съдбовна болест, чиято цена са ръцете и краката на детето.

14-годишно момче от окръг Съмнър на име Матиас Урибе имаше признаци на грип, които изглеждаха естествени и в началото всичко протичаше по нормалния метод за този тип заболяване. Въпреки това, когато положението му стартира бързо да се утежнява, разтревожените му родители, Едгар и Каталина Урибе, бързо го откараха в болничното заведение.

Лекарите от детската болница Monroe Carrel Jr. във Вандербилт диагностицираха Матиас с пневмония и извънредно рядко заболяване - стрептококов отровен потрес, пише WSMV. В резултат на това Матиас претърпя сърдечен арест. За да го резервира жив, медицинският екип, управителен от д-р Кейти Бойл, е бил заставен да употребява машина ECMO. Това устройство всъщност извършва работата на сърцето, като изпомпва кръв в цялото тяло.

Кръвта обаче не доближава до всички крака на Матиас и с цел да спасят живота му, лекарите би трябвало да вземат сърцераздирателно решение: да ампутират ръцете и краката му.

Д-р Бойл акцентира рядкостта на сходни случаи, като сподели, че макар че грипът от време на време усилва вероятността от развиване на бактериална зараза, множеството деца не изпитват толкоз съществени затруднения, колкото Матиас. Тя увери фамилията, че не са могли да плануват или предотвратят подобен резултат. Въпреки това тя посъветва родителите да бъдат бдителни, в случай че децата им не се усещат добре, изключително в случай че следят признаци като висока температура, неспособност да пият течности или в случай че децата им мъчно реагират на заобикалящата ги среда.

Матиас, който към този момент е претърпял доста интервенции, ще бъде подложен на още няколко. Неговите издръжливи родители остават обнадеждени, представяйки си бъдеще, в което той да води деен метод на живот, може би благодарение на протези. Те деликатно изследват опциите за рехабилитацията му, в това число центрове в Атланта.

Духът на момчета продължава да не пада. Майката на Матиас описа въодушевяващ диалог, който е провела с него, в който го уверила в безкрайно бъдеще. Баща му също даде обещание непоколебима поддръжка, казвайки: „ Ние ще бъдем твоите ръце и крайници, до момента в който не преминем през всичко това дружно “. Загрижени хора от цялата страна също не останаха настрани и към този момент събраха повече от половината от сумата, нужна на фамилията, с цел да приспособява къщата, жилището и живота към новите действителности на момчето.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР