14-годишните близначки, малтретирани от своите приемни родители, вече са в

...
14-годишните близначки, малтретирани от своите приемни родители, вече са в
Коментари Харесай

Какво е състоянието на малтретираните българчета в „къщата на ужасите” в САЩ?

14-годишните близначки, измъчвани от своите приемни родители, към този момент са в положително положение и в сигурна среда. За тях се грижат обществени служащи и психолози. Това съобщи генералният консул на България в Чикаго Иван Анчев в ефира на „ Здравей, България ” по.

Децата са били осиновени преди 7 години , а неотдавна живеели в градчето Съмървил. Техните родители - 56-годишен мъж и 40-годишна жена , били задържани на 8 юли за тормоз над 10-те им деца. Всички те били недохранени , мръсни и във очевидно недобро здравословно положение

Той описа, че е разговарял с децата на британски език по тяхно предпочитание. " С децата не сме говорили за това какво са претърпяли, защото не желаех да ги връщам към този смут. Децата изрично няма да бъдат върнати на насилниците. В момента са настанени в дом за деца, лишени от наставнически грижи в централната част на Мисури. Този дом е с много положителни условия.

Оттук нататък ориста на децата ще реши консилиум от специалисти, които, в случай че реализиран единодушие, съдията ще одобри тяхното решение и то ще бъде приведено в деяние. Ако не се спогодят специалистите, решението ще вземе съдията ”, акцентира той.

По думите му казусът ще бъде разграничен на две каузи . Едното ще бъде за попечителството на децата , на което ще се реши дали децата да бъдат под закрилата на щата Мисури до 18, 21 години или за цялостен живот. Той показа, че се допуска, че едно от децата има проблем с менталното развиване .-->

Второто дело е против родителите , които са упрекнати в повърхностно отношение и застрашаване живота на дете. Според законите на Мисури по тези обвинявания се планува наказване от 5 до 15 години затвор.

От Министерството на външните работи оповестиха, че Анчев се е срещнал с представители на обществените служби, които са изразили убеденост, че децата бързо ще преодолеят травматичния потрес. По-нататъшната орис на девойките ще се реши от американските правосъдни органи, като първото правосъдно съвещание е планувано за 6 септември 2019 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР