14 454 нарушения са установили само за месец тази година,

...
14 454 нарушения са установили само за месец тази година,
Коментари Харесай

15 000 нарушения хванаха инспекторите на ГИТ за месец

14 454 нарушавания са открили единствено за месец тази година, инспекторите от ИА Главна ревизия по труда, сочат данните на инспекцията.

Близо 3000 хиляди са инспекциите осъществени през месец януари 2020 година. Проверени са били общо 2884 предприятия, като най-вече били дребни сдружения с до 9 заети със 1750, а минимум – 63, са огромните предприятия със над 500 чиновници в тях.

Данните сочат още, че чиновниците на Главната ревизия по труда са издали 583 наказателни постановления.

Служителите са съставили 769 акта за нарушаване на трудовото законодателство, прецизират от ГИТ. Спрените машини, обекти и работни места, застрашаващи директно живота и здравето на работещите, са общо 14, а 583 на брой са издадените наказателни постановления и съглашения.

Сумата на влезлите в действие наказателни постановления е 845 300 лв.. Основен приоритет за инспекторите е реализиране на надзор за спазването на трудовото законодателство.

Спазване на нормите, регламентиращи заплащането на труда, законосъобразното наемане на работната мощ, работното време и почивките с акцент върху дребни и междинни предприятия, както и тези със сезонен темперамент на активността, обявиха още от Главна ревизия по труда.

От там припомнят, че по план „ Превенция за сигурност и здраве при работа “ са създадени интерактивни принадлежности за онлайн оценка на риска, които могат да оказват помощ на работодателите, изключително на дребните и междинните, със лични средства да оценят риска, да плануват ограничения за минимизирането му, даже да ги употребяват за образования и инструктажи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР