13 туристически организации учредиха Алианс на туристическата индустрия в България.

...
13 туристически организации учредиха Алианс на туристическата индустрия в България.
Коментари Харесай

13 организации създадоха Алианс на туристическата индустрия в България

13 туристически организации учредиха Алианс на туристическата промишленост в България.
" Целта ни е да работим дружно за решение на провокациите пред туристическия бизнес, като всяка една организация в границите на Алианса, ще продължава да води лична политика и да пази ползите на своите членове ", изясни след сключване на общата харта на новото обединяване ръководителят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Георги Щерев. Заедно можем повече е правилото, който БХРА отстоява от години, добави Щерев.
 БХРА: Лесно е да създадем митинг, само че има време за разговор БХРА: Лесно е да създадем митинг, само че има време за разговор
Проблемът със затварянето на заведенията и хотелите е комплициран и продължава близо година. Прилича на боксов мач. Вече сме във втори рунд....
Новата организация, а по обособени тематики ще приказват и дават оферти специалистите, които са най-подготвени. Всички организации ще имат еднакъв глас и решенията ще се вземат с консенсус.
Алиансът се основава като Сдружение и Съвет на браншови организации в туризма и ще отстоява общите ползи на директно и индиректно заетите в бранша – туроператори, туристически сътрудници, екскурзоводи,планински водачи, аниматори, СПА и Уелнес услуги, хотелиери, ресторантьори, транспортни действия и услуги, специалисти, на академичната общественост, имаща отношение към туризма, и съпътстващите туризма промишлености.
“Ние, работещите в туризма и всички действия, свързани с туризма, като отчитаме провокациите пред актуалния свят и опциите, които се откриват пред туристическия бизнес, с актуалната Харта заявяваме желанието си да работим взаимно за развиването на туристическия бизнес и специалности, и за издигане престижа и престижа на българския туризъм на национално и интернационално ниво.
Основополагащи правила в връзките сред обособените участници /Сдружения/, членове на Алианс на туристическата промишленост в България са равнопоставеност, взаимно почитание, взаимопомощ, партньорско съдействие, уместност и професионализъм ”, се споделя в хартата.
 БХРА се възмути, че държавното управление приказва единствено с част от ресторантьорския отрасъл БХРА се възмути, че държавното управление приказва единствено с част от ресторантьорския отрасъл
" Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) се афишира изрично срещу решението на министри от кабинета да преговар...
Сред заложените цели на новата организация са и професионална браншова поддръжка на всички членове на Алианса, съдействие за устойчивото развиване на туризма с общи старания, създаване и одобряване на конкурентоспособен и първокласен народен туристически артикул, както и помощ при договаряне и реализация и на други дестинации, одобряването на България, като качествена и атрактивна туристическа дестинация, съблюдаване на общ етичен кодекс със споделени морални правила и полезности, както и взаимна отбрана на корпоративни и браншови ползи пред държавните и общински институции, както и в връзките си с другите публични и браншови обединявания.
Учредители на Алианса са АБТТА, АЕБ,АСЕТИ, БАЕТ, БАТА, БПС, БХРА, НАСТ, ОБТ, Планини и хора планински водачи, СЕБ, Сдружение “Туризъм ” и ФТШПБ. Всяка организация може да стане член или сътрудник на Алианса, при изискване, че споделя правилата и е готива да следва задачите, записани в общата харта на организацията.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР