13 от 16-те загинали при вчерашната автобусна катастрофата край Своге

...
13 от 16-те загинали при вчерашната автобусна катастрофата край Своге
Коментари Харесай

13-годишно момче е сред загиналите при катастрофата край Своге

13 от 16-те починали при вчерашната автобусна злополуката край Своге са поданици на Световрачане. Сред тях е и 13-годишно момче, сподели кметът на селото Светла Николова, заяви БНР. По думите й множеството от околните са осведомени:

 © Българска телеграфна агенция " Голяма част от тях имат информация още от нощес. 11 са от Световрачене. Още двама умряли, които са с неизяснена идентичност. Не са били в тях документите. Предполагам, че и те са от тук. "
Остава устойчиво положението на 62-годишната жена, превозена във ВМА след пътно-транспортното произшествие в Искърското дефиле през вчерашния ден. Пациентката е контактна и съответна, оповестяват от болничното заведение.

Към момента, в тежко, само че нормализирано положение е и 30-годишният пациент, също настанен в реанимацията на болничното заведение.

Пациентът е контактен и съответен.

Направени са му стабилизиращи интервенции, предстоят нови оперативни интервенции, разяснява началникът на ВМА бригаден военачалник професор доктор Венцислав Мутафчийски, откакто тази заран беше при потърпевшите.

Директорът на болница " Света Анна " доктор Славчо Близнаков заяви какво е моментното положение на настанените в здравното заведение ранени при злополуката пациенти:
" В " Света Анна " са признати 6 индивида - пет дами и един мъж. Пет от тях са настанени в реанимация в по-тежко положение, а една жена е настанена в хирургия. Всички са със съчетани контузии. Две от дамите са оперирани. При още двама също ще бъдат осъществени оперативни интервенции след стабилизиране на положението им, евентуално две травматологични от ортопедите и една от коремни хирурзи. Вече са направени две такива. Имаме всичко належащо и като техника, и като хора, и като кръв, и като лекарства ".
От седемте души, настанени в болница " Пирогов ", четирима са в тежко положение. На част от тях бяха направени интервенции.

Без заплаха за живота е настаненият пациент в болница " Царица Йоана ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР