128 първокласници ще прекрачат прага на училищата в Община Мездра.

...
128 първокласници ще прекрачат прага на училищата в Община Мездра.
Коментари Харесай

Над 100 първолаци прекрачват училищните прагове в Мездра

128 първокласници ще прекрачат прага на учебните заведения в Община Мездра. Това стана ясно на извършена среща на кмета Генади Събков с шефовете на учебни заведения и детски градини на територията на Общината и транспортни компании, превозвачи на възпитаници.
56 възпитаници, разпределени в три паралелки са първокласниците в ОУ „ Христо Ботев “. 25 деца постъпват в първи клас в ОУ „ Св. св. Кирил и Методий “, формиращи една паралелка. В СУ „ Иван Вазов “ първолаците са 22-ма. В СУ „ Св. Климент Охридски “ – с. Зверино 19 деца ще влязат за пръв път в класната стая. ОУ „ Васил Кънчов “ – с. Моравица ще посрещне 6-ма първокласници.
Основателно терзание по приема в ПГ по МСС изрази шефът на образователното заведение. За 8 клас са записани 18 възпитаници, разпределени в двете профилирани паралелки. Приемът в на ПГ „ Алеко Константинов “ е както следва: „ Кетъринг “ - 19 възпитаници, „ Ресторантьорство “ – 20.
Всички образователни бази са в подготвеност за първия образователен ден. Финални старания поставят в ОУ „ Христо Ботев “ по привършване на СМР по стратегия „ Региони в напредък “. Направеният ремонт ще усъвършенства енергийната успеваемост, което ще ограничи разноските и ще усъвършенства комфорта. В ОУ „ Св. св. Кирил и Методий “ е наложителна замяна на основен кран, за което шефът потърси подпомагане от кмета. Предстои да се направи ремонт на покрива на една от постройките и да се укрепят платната на оградата над спортното игрище. В СУ „ Иван Вазов “ има проблем с улуците, който води до разваляне на фасадата. Проблем има и с отводняването на спортната площадка.
Училището в с. Зверино ще се снабди с съвременно футболно игрище за новата образователна година. С ремонтирани два кабинета ще стартира образователният развой в ПГ по МСС.
На съвещанието бе разисквана и готовността за безвредно напредване и положението на техниката на четирите компании, обезпечаващи транспортното обслужване на учениците. Изслушани бяха предложенията на шефовете на учебни заведения и детски градини за усъвършенстване на транспортната скица. На превозвачите беше предоставена сборна информация за пътуващите възпитаници. Отговаряйки на предложенията на шефовете, кметът инж. Генади Събков осведоми за слагането в близко бъдеще на светещи знаци за пешеходни пътеки, създаване на трайни изкуствени трудности на пътните ленти след формалното позволение на Агенция „ Пътна инфраструктура “. Кметът акцентира, че рейсовете би трябвало да бъдат 100 % безвредни.
От отчетите на шефовете на детски градини, стана ясно, че ще има проблеми най-вече с отоплителните системи, личният състав е разполагаем. На някои места е понижен броят на децата. Кметът увери, че ще спомага навреме за наложителните поправки, търсейки способената интервенция на експерти и пожела на всички сполучлив старт на новата образователна година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР