124 проверки на извънгабаритни тежки превозни средства извършиха мобилните екипи

...
124 проверки на извънгабаритни тежки превозни средства извършиха мобилните екипи
Коментари Харесай

124 проверки на извънгабаритни тежки превозни средства извършиха АПИ и ИААА в извънредна акция

124 инспекции на извънгабаритни тежки транспортни средства направиха мобилните екипи на Агенция " Пътна инфраструктура " и ИА " Автомобилна администрация " в последния уикенд на февруари.
 
Проверките са осъществени в интервала от 23 до 25 февруари т.г. взаимно със чиновници на Министерството на вътрешните работи на територията на област Бургас и в региона на пристанище Бургас. Извънредните инспекции не престават и в други градове на страната, като необикновен акцент ще бъде подложен върху претоварването на камионите.
 
Целта на взаимните акции е да се минимизират рисковете за живота и здравето на пътуващите, като се обезпечат безвредни условия за придвижване по правите с натоварен тежкотоварен трафик и се лимитират предпоставките за пътнотранспортни катастрофи.
 
 Агенция Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) Източник: Zonanews
Мобилните екипи на АПИ и ИААА ревизират документите на водачите и посредством мобилни електронни везни откриват допустимото оптимално натоварване на ос и оптимално допустимата маса. С механически средства се мерят и габаритите на транспортните средства.
 
При инспекциите чиновниците на Агенция " Пътна инфраструктура " са съставили 14 акта за административни нарушавания по Закона за пътищата и Закона за придвижване по пътищата. Установени са транспортни средства, които са били с тегло доста повече над позволеното осово натоварване и оптимално позволена маса. За 4-осовите транспортни средства оптимално допустимото тегло е 32 тона, а за 5-осовите ППС – 40 тона. Заловени са няколко зърновоза, които са били с тегло над 50 тона, както и извънгабаритно транспортно средство, натоварено с 47 тона скраб, при позволени най-много 40 тона.
 
Инспекторите на ИА " Автомобилна администрация " са ревизирали 42 тежкотоварни коли и са формирани 6 акта. Един от тестваните камиони е бил претрупан. При три транспортни средства са открити нарушавания свързани с потреблението на тахографа. Други два акта са формирани за непопълнен пътен лист в рубрика товарителница.
 
Преминаването на претрупани транспортни средства по републиканските пътища освен е сериозна заплаха за сигурността на всички участници в придвижването, само че води и до съществени опустошения на пътната настилка.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР