12-те класифицирани документа, открити в дома на бившия вицепрезидент на

...
12-те класифицирани документа, открити в дома на бившия вицепрезидент на
Коментари Харесай

Секретните документи на Пенс вероятно са материали за пътуванията му

12-те класифицирани документа, открити в дома на някогашния вицепрезидент на Съединени американски щати Майк Пенс в Индиана, включват материали, разказани като осведомителни бележки, които са били готови за задграничните пътувания на Пенс. Това заяви CNN, като цитира свои източници.

Документите може да са били забравени по време на процеса на пакетиране, тъй като са били пъхнати в остарели класьори за пътешестване.

Не е извънредно на президентите и вицепрезидентите да се дават папки с брифинги за пътешестване, които включват бележки за хората , с които се срещат в непознати страни. Понякога те включват съществена биографична информация за задгранични водачи, само че и по-чувствителна информация.

Припомняме, че ФБР работи с американските разследващи организации, с цел да оцени равнището на секретност на документите. Това е  развой , който включва установяване какъв брой настояща е информацията, нейното равнище на подредба и евентуалните опасности от запазване на класифицирани материали на неразрешено място.
 Класифицирани документи са открити и в дома на Майк Пенс
Класифицирани документи са открити и в дома на Майк Пенс

Бившият вицепрезидент незабавно ги е предал на ФБР

Но най-вероятно няма нищо изключително извънредно в документите  на Пенс и те са на " по-ниско равнище ". Не се загатват документи с маркировки SCI или SAP, две обозначения на някои от най-чувствителните класифицирани материали, сподели източникът.

Строго секретно, най-високото равнище на подредба, може да включва подгрупа от документи, известни като SCI, или сензитивна разграничена информация, която е непокътната за избрана информация, получена от източници на разузнаване. Достъпът до SCI документ може да бъде в допълнение стеснен до по-малка група хора със характерни позволения за сигурност.

Друга категория сензитивна информация в границите на строго секретна или секретна подредба е известна като SAP или специфична стратегия за достъп, която изисква спомагателни защитни ограничения. Не всеки със строго секретно позволение за сигурност може да има достъп до информация в SAP.

CNN заяви по-рано този месец, че секретните материали, открити в някогашния персонален кабинет на президента Джо Байдън във Вашингтон, включват бележки на американското разузнаване и брифинг материали от времето на Байдън като вицепрезидент, обхващащи Украйна, Иран и Обединеното кралство.
 Още класифицирани документи открити в дома на Байдън
Още класифицирани документи открити в дома на Байдън

Някои от тях са още от годините му в Сената

Материалите, открити в някогашния офис на Байдън , включват някои документи, обозначени като строго секретни с означение SCI.

Повече от 300 класифицирани документа бяха открити в курорта Мар-а-Лаго на експрезидента Доналд Тръмп , както в кашони, които сътрудниците на Тръмп предадоха на Националния списък, по този начин и материали, открити по-късно от ФБР. Претърсването на ФБР през август включва 18 документа, обозначени като строго секретни, 54 документа, обозначени като секретни, и 31 документа, обозначени като поверителни, съгласно правосъдните документи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР