12-годишният Александър от Перник, който изчезна преди девет дни, в

...
12-годишният Александър от Перник, който изчезна преди девет дни, в
Коментари Харесай

Доброволческият отряд: Детето е оцеляло, защото се е борило

12-годишният Александър от Перник, който изчезна преди девет дни, в 14:27 часа през днешния ден бе намерено живо и крепко от представители на доброволческия отряд, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Александър, който е с аутизъм, бе в неопределеност от предишния петък, 11 ноември. Вчера бащата на момчето разгласи 100 000 лева парична премия за този, който откри сина му.

Днес положителната вест незабавно се трансформира във водеща на всички новинарски излъчвания, обществените мрежи са залети от известието. Доброволците, които през миналите 9 дни издирваха момчето, се събраха в Перник, безусловно, с цел да честват. Още в първите часове след изгубването на детето невиждана по бройка доброволческа акция бе проведена.

Момчето сега се намира в „ Пирогов ” за обстойни прегледи от експерти и ще остане в столичната болница в идващите дни.

Той е открит в околност край Радомир, която е била към този момент претърсвана, само че е извънредно труднодостъпна.

Детето е оживяло, тъй като се е борило, съобщи пред медиите един от представителите на Клуба по пара и делта планеризъм, разкрили Александър.

Планината е доста тегава, единствено от южната страна има над 20 дерета. Набелязахме зони, съвсем непроходими, взехме решение да ги проверим и успяхме, съобщи доброволецът.

От думите му стана ясно, че детето е било в безпомощно положение, по външния му тип си личало, че се е борило. Дадохме му вода, стоплихме го, беше отпаднал, сподели още мъжът.

Планината може да е майка, може да е и мащеха, в тази ситуация е била майка. Детето е оживяло единствено, ние просто му помогнахме да се прибере, съобщи още доброволецът, наричайки Александър герой.

Доброволците бяха безапелационни, че не желаят парична премия.

От полицията в Перник увериха, че следствието продължава. Същата поръчка даде минути по-рано и служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

Знаехме, че той може да издържи и дни в планината. Разговаряли сме със експерти, разговаряли сме с хора, които познават доста добре аутизма и имахме увещание от тях, че детето е живо. Нямахме информация някой да го е приютил или държал, съобщи на първи брифинг по тематиката старши комисар Павел Млеканов.

Разследването ще откри дали установяването на детето има някаква връзка с оповестената от бащата парична премия, споделиха от прокуратурата, които не престават работа по случая. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР