12 души остават в неизвестно след инцидента с ферибота в

...
12 души остават в неизвестно след инцидента с ферибота в
Коментари Харесай

МВнР: 12 души остават в неизвестност след пожара в Йонийско море

12 души остават в незнайно след случая с ферибота в Йонийско море. 7 от тях са с доказано българско поданство. Има подозрения за още двама, само че все още не е изяснена народност. Те са евакуирани и настанени на остров Корфу. Общо на борда на ферибота са пътували 127 български жители.

Това съобщи заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова на ексклузивен брифинг в Министерство на външните работи в събота заран, съобщи БГНЕС. Има открита връзка с гръцките управляващи. На всички евакуирани са обезпечени храна и питиета. Сред евакуираните ни жители има деца. Те са добре.

Двама българи са настанени в лечебно заведение на остров Корфу, един от тях е интубиран, другият е в устойчиво положение. Днес се чака българите да бъдат превозени до Игуменица, а от там да продължат пътуването си до Италия или да се завърнат в България. Министерство на външните работи оказва подпомагане по всички вероятни способи на сънародниците ни, защото част от тях са без документи, изгорели са на борда на ферибота, увери зам.-министър Петрова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР