12 дни до пика на COVID-19 в България, гласи поредна

...
12 дни до пика на COVID-19 в България, гласи поредна
Коментари Харесай

Прогноза: Пикът в България ще е на 24 април, ето кога COVID-19 може да изчезне

12 дни до пика на COVID-19 в България, гласи поредна прогноза
Според прогнозите на американския научно-изследователски Institute for Health Metrics and Evaluation , който се финансира от фондация на Бил Гейтс и Мелинда Гейтс, пикът на потребление на медицинските запаси у нас ще настъпи на 24 април , цялостната обществена изолираност ще продължи до май, а епидемията ще отшуми у нас при започване на юни.
Това е първата и единствена неанонимна прогноза с календар и периоди. Според нея, към датата на пика България ще се нуждае от 349 кревати при 17 973 налични, 87 кревати с респиратори при 856 налични, а дефицит не се планува. От инвазивно вентилиране в деня на пика ще се нуждаят 74 пациенти. Прогнозните смъртни случаи са 309 и ще продължат до 21 май. Най-черни се чака да бъдат дните от 24 до 27 април, когато се чакат по 10 умряли дневно.
“От хора за хора ”! Това разтопи сърцата на България
Институтът на Бил Гейтс се занимава на първо място със статистики и рекомендации за системите на опазването на здравето по света, в частност до момента е изследвал разпространяването на туберкулоза, СПИН и малария. Изследванията се базират върху данни, получавани от държавните управления на съответните страни, само че институтът прави и лични изследвания в огромен мащаб.
Think-tank-ът на Бил Гейтс основава модели, прогнозиращи развиването на COVID-19 въз основата на брой население, брой на леглата и броя на респираторите в лечебните заведения с отчитане на ограниченията, които са взети в съответните страни. В показаната прогноза за България са посочени и взетите от българското държавно управление на 13 март т. година ограничения. Според шефа на IHME доктор Кристофър Мъри страните, които са въвели задоволително строги ограничения за съблюдаване на обществена отдалеченост и обществена изолираност, към този момент могат да си отдъхнат, че казусът е зад тила им и най-лошият вид им се е разминал..

* Според доктор Рафал Мостови от центъра за биотехнологии на Ягелонския университет в Краков проучванията на IHME не са „ гледане на кафе “, а сериозна научна прогноза с професионален темперамент, основана на комплицирана методология с отчитане на всичко, което се е случило в Ухан.
Линк към данните за обособените страни, които се актуализират всекидневно – ТУК
Автор: Красимир Крумов, bgtourism.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР