12 Бойко Борисов © Цветелина Белутова 12 Цеко Минев ©

...
12 Бойко Борисов © Цветелина Белутова 12 Цеко Минев ©
Коментари Харесай

Борисов и сянката зад "Юлен"

12
Бойко Борисов

© Цветелина Белутова 12
Цеко Минев

© Надежда Чипева Още по тематиката
Изпълнителната власт и не знае, и не желае да каже кой е притежателят на " Юлен "

Министерски съвет препраща към Търговския указател, спортното министерство няма връзки с компанията, за екоминистерството информацията не е социална
22 яну 2018
Строител на капитализма: Петър Петров
19 яну 2018
Възелът Банско - ще се разсече ли или ще се затегне още

Първите реакции на оферти от Боян Петров вид за компромис удостоверяват съмненията, че вторият въжен превоз е заслон за други планове
18 яну 2018 Тази седмица Бойко Борисов в прав текст сподели това, което всички подозират, само че виновните институции увъртат от години и даже при директни запитвания по Закона за достъп до социална информация отхвърлят да кажат. А точно - единият от съсобствениците на ПИБ, Цеко Минев, е притежател и на " Юлен ".

За това той да се крие и номинално компанията да се има от офшорка на обществено слаб кипърец си има аргументи. Най-основната - банката финансира концесионера на лифта в Пирин, както и доста други компании, за които обосновано може да се допусна, че също са благосъстоятелност на Минев или съдружника му Ивайло Мутафчиев (може би не е зле институциите да питат Борисов и за тях). А заемите са за суми, доста повече от разрешеното по закон и сигурно повече от публично заявеното в докладите на банката и пред Българска народна банка.

Така в действителност думите на премиера се трансформират в скъп инструмент. Ако ръководещите желаят да запазят фасадата, че България е правова страна, след тях би трябвало да има дейности на институциите. Може би за положително тъкмо в този момент София е ръководител на Европейски Съюз, което прави малко по-наложително да се поддържа най-малко привидна нормалност. Не че има възможност да произлезе нещо - само че най-малко може по класическа скица да се симулира инспекция, която последователно да потъне в забвението на някой по-тих миг, когато столичните улици не са цялостни с нелицеприятна композиция от протестиращи екозащитници и брюкселски служители.

А в случай че сме се отказали да играем даже това обикновено равнище на самоинициативен спектакъл, няма потребност да си вършим труда и с по-сложни постановки като кандидатстване за еврозоната. Ако Българска народна банка си затвори очите, както е потвърдила, че може да го прави при поискване, отговорът ще е авансово явен.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР